Опозореният адвокат от Южна Каролина Алекс Мърдо, обвинен в убийството

...
Опозореният адвокат от Южна Каролина Алекс Мърдо, обвинен в убийството
Коментари Харесай

Адвокатът Алекс Мърдо, съден за двойно убийство, призна, че е излъгал следователите

Опозореният юрист от Южна Каролина Алекс Мърдо, упрекнат в убийството на жена си и най-малкия си наследник, стартира в четвъртък да дава показания в своя отбрана в процеса за двойното ликвидиране. Той призна пред правосъдните заседатели, че е излъгал следователите, само че отхвърли да е направил бруталните убийства.

Телата на Маргарет Мърдо, на 52 години, и Пол Мърдо, на 22, бяха открити с голям брой огнестрелни рани покрай кучешките колиби в дома на фамилията край Айлъндтън, Южна Каролина, през юни 2021 година 54-годишният юрист, който се обадил на 911, с цел да заяви за нещастието, бе упрекнат в убийствата им 13 месеца по-късно.

Седмици след началото на процеса Алекс Мърдо беше свикан да застане на свидетелската пейка от своя бранител. Неговият юрист Джим Грифин незабавно попита дали той е прострелял жена си и сина си в главата.

 Alex Murdaugh

“Не, не съм ”, сподели обвиненият, “Никога не съм прострелвал жена си или сина си. ”

Прокурорите привлякоха вниманието на съда върху фрагменти, взети от мобилния телефон на Пол Мърдо в нощта на убийствата, в това число видео, снимано край кучешките къщички няколко минути преди времето, в което се счита, че жертвите са били убити. На него, съгласно проверяващите, Алекс Мърдо приказва на назад във времето. Той обаче е споделил на следователите при започване на следствието, че не е бил до къщичките онази вечер и за последно е видял жена си и сина си на вечеря.

Попитан от юриста си за тези предходни изказвания, Алекс Мърдоу призна, че е излъгал проверяващите. Запитан за какво, той уточни като причина пристрастяването си към болкоуспокояващи, което съгласно него е предизвикало “параноично мислене ”.

“На 7 юни не мислех ясно ”, сподели той, “Не мисля, че бях кадърен да обмислям. Излъгах, че не съм бил там, и толкоз скърбя, че го направих. ”

Той е застрашен от присъда от 30 години до пожизнен затвор без право на подмяна, в случай че бъде приет за отговорен за убийствата, за които той изрично отхвърля да има виновност.

В месеците след убийствата на брачната половинка и сина си, Алекс Мърдо напусна адвокатската си адвокатска фирма, която го съди за хипотетично ориентиране на откраднати пари от клиенти и адвокатската адвокатска фирма във подправена банкова сметка в продължение на години. Той също по този начин сподели, че е влезнал в рехабилитационен център.



Прокурорите настояват, че  е умъртвил жена си и сина си, с цел да завоюва състрадание и да отвлече вниманието от хипотетичните си финансови нарушавания. Защитата пък го разказва като любящ брачен партньор и татко и твърди, че полицията е пренебрегнала опцията някой различен да е умъртвил фамилията му.

Оръжие на убийството по този начин и не бе намерено.

Алекс Мърдо е изправен пред към 100 други обвинявания, вариращи от пране на пари до инсцениране на личната му гибел, с цел да може оживелият му наследник да осребри неговата застраховка живот за 10 милиона $.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР