Полицай от София беше осъден на 2 години затвор условно

...
Полицай от София беше осъден на 2 години затвор условно
Коментари Харесай

Полицай осъден условно за подкуп от 230 лв.


Полицай от София беше наказан на 2 години затвор условно за това, че е взел рушвет от 230 лева, с цел да не извърши инспекция на автомобил.

Случаят е от ноември 2019 година.

Съдът е открил, че събраните по делото доказателства демонстрират по безспорен метод, че служителят си е изискал и е взел от водача подкупа, против което не е направил инспекция. Парите са били поискани посредством изнудване, оповестяват от прокуратурата.

Полицаят е заплашил водача – жена, която била със статут млад водач по това време, че я грози санкция от 2000 лева. Той обяснил, че дамата нямала право да кара без компаньон и може да отнеме книжката й и да бъдат свалени регистрационните номера на автомобила. Полицаят даже заплашил, че дамата може да бъде арестувана в районното ръководство.

Проверката била осъществена сред 3.00 и 4.00 часа сутринта.

За осъщественото закононарушение съдът наложи наказване отнемане от независимост за период от 2 години, санкция в размер на 2 000 лева и отнемане от право да заема държавна служба в системата на Министерство на вътрешните работи за период от 3 години, оповестяват от прокуратурата.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР