Очевидно през следващия сезон Доминик Тийм отново ще отдели доста

...
Очевидно през следващия сезон Доминик Тийм отново ще отдели доста
Коментари Харесай

Доминик Тийм потвърди участие в Буенос Айрес


Очевидно през идващия сезон Доминик Тийм още веднъж ще отдели много време и старания на своята обичана настилка – клея. Австриецът удостовери присъединяване си на ATP 250 шампионата в Буенос Айрес, който ще се организира от 11 до 19 февруари. Новината бе обявена в обществените канали на Argentina Open.

Турнирът в аржентинската столица е измежду обичаните на Тийм, като две от общо 17-те му трофеи в Тура бяха извоювани точно там. През 2016 година австриецът записа трагичен триумф над Николас Алмагро в мача за купата (7-6, 3-6, 7-6), а две години по-късно надви над Аляж Бедене в заключителния конфликт (6-2, 6-4). Бившият №3 не бе надалеч от нов трофей в конкуренцията, само че през 2019 година отпадна на полуфинал след загуба от локалния любим Диего Шварцман, като точно това е последният му мач в Буенос Айрес досега.

Сезон 2022 стартира мъчно за Тийм, който бе заставен да се откаже от първичното си желание да играе в южноамериканските шампионати при започване на годината и се завърна на корта едвам през март. Постепенно обаче австриецът откри правилния темп и през лятото игра четвъртфинали в Бостад и Кицбюел, както и полуфинал в Гщаад. През есента Тийм записа още два полуфинала на равнище ATP 250 – в Хихон и Антверпен, след което завърши годината със загуба от Даниил Медведев на осминафинала във Виена.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР