Близо 50 деца в детска градина се натровиха, след като

...
Близо 50 деца в детска градина се натровиха, след като
Коментари Харесай

Натровени деца. Какво показва проверката в детска градина в Сливен

Близо 50 деца в детска градина се натровиха, откакто закусвали сандвич с яйце и сирене. РЗИ взе проби и потърси източника на пламналата зараза. Оттам обявиха за BTV, че няма открити нарушавания при личния състав, свързани с болестотворни организми.

Взети са проби от плотовете, кухнята, чиновниците и облеклото им. Установена е лек пропуща при дезинфекцията и са издадени наставления по какъв начин той да се в профил. Засега кухнята е затворена, а детската градина работи с най-малко деца, като храната се подготвя на друго място и се носи в еднократни кутии.

От РЗИ-Сливен обявиха, че не могат да кажат сигурно от кое място е пристигнала инфекцията, само че всички 48 деца се разболяват след консумация на храна, приготвена на място. Затова се допуска, че става дума за утежняване на общото положение след консумация на сандвич с яйце и сирене.

Децата са в положително общо положение, а кухнята към момента е затворена. Тя ще стартира да действа още веднъж, откакто организацията по храните разгласи какви са резултатите от взетите проби.

Сигналът за проблем с децата е подаден на 10 май от родител. В четвъртък сутринта децата закусвали печен сандвич с яйце и сирене. Симптомите при първите деца се появили някъде към 10-11 часа. Това са към два часа след закуската.

От РЗИ-Сливен разясниха, че подобен случай с толкоз доста натровени деца не са имали.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР