България няма да успее да изпълни критериите за влизане в

...
България няма да успее да изпълни критериите за влизане в
Коментари Харесай

Димитър Радев: България няма да успее да изпълни критериите за влизане в еврозоната до юни

България няма да успее да извърши критериите за влизане в еврозоната до юни . Именно тогава би трябвало да излезе отчетът за конвергенция . Това разгласи шефът на Българската национална банка /БНБ/ Димитър Радев на конференция по тематиката, съобщи „ БНР “. 

По неговите думи главната причина за забавянето на страната ни е новата политическа рецесия

Радев изясни също по този начин, че Българска народна банка и като цяло банковият бранш ще бъдат изцяло подготвени за приемането на еврото до края на годината , само че това няма да бъде задоволително нито в механически, нито в логистичен проект. 

Причината е, че има редица свързани системи, които са под контрола на страната и на общините и те би трябвало да се приспособяват да работят в изискванията на участие на страната в еврозоната. 

Управителят на Българска народна банка изясни на какви условия би трябвало да дава отговор изпълнителната власт за приемането на еврото . Според него би трябвало да имаме ясна проевропейска структура. Освен това Народното събрание би трябвало допустимо най-бързо да одобри Закона за еврото. Той ще даде ясни индикации и гаранции за бизнеса и семействата. 

Трябва да се форсира и техническата подготовка за приемането на еврото като национална валута у нас. Ако всичко това се случи скоро след изборите, възможностите ни за влизането в еврозоната през 2025 година остават реалистични. 

Радев уточни също по този начин, че поради политическата рецесия в последните години сме изгубили самодейността и водачеството за участието в еврозоната. 

Радев с позиция: Европейската вероятност на РСМ зависи от прецизното осъществяване на интернационалните контракти

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР