Общо 154 нови предложения за иновации в 153 училища за

...
Общо 154 нови предложения за иновации в 153 училища за
Коментари Харесай

В МОН са постъпили 154 нови предложения за иновации в 153 училища

Общо 154 нови оферти за нововъведения в 153 учебни заведения за образователната 2018/2019 година постъпиха в Министерството на образованието и науката. Те са от 68 общини и 70 обитаеми места.

Най-голям е броят на подадените учебни планове от област Пловдив - 24, Бургас - 19 и от София-град - 16.

До 15 април 2018 година Комисията за новаторските учебни заведения ще оцени всички постъпили учебни планове, заяви пресцентърът на МОН.

Най-висок е процентът на предлаганите нововъведения, свързани с нови способи на преподаване, както и тези за организацията и/или наличието на образованието в учебно заведение. Голяма част от утвърдените през предходната година новаторски учебни заведения имат опцията за разширение на обсега на новаторския развой и новаторската активност през идната образователна година и могат да включват разнообразни възпитаници или випуски, както и нова, друга иновация от към този момент утвърдените стратегии.

Най-често срещаните новаторски планове от началните учебни заведения имат образователен темперамент. Свързани са с екологични учебни начинания, с действия, разрастващи изобретателните умения посредством изкуства и се стремят към повишение на интереса за четене измежду дребните възпитаници. Сугестопедичните способи на преподаване и учене също са желани измежду главните и междинните учебни заведения.

Профилираните гимназии се стремят към повишение на уменията на преподавателите по непознати езици, както и към методите на преподаване и организация на образователните часове. Бинарните уроци и интердисциплинарното проектнобазирано образование са постоянно срещани в плановете от профилираните гимназии. Сред професионалните гимназии фокусът е ориентиран към ранното кариерно насочване и приемане на използван професионален опит. Споделянето на опит и познания измежду учениците от разнообразни класове също е постоянно срещано. Иновациите, които включват повишение на компютърната просветеност, възстановяване на материалната база /осигуряване на компютърни зали, дидактическо оборудване/, интензивно и интензивно IT образование на учениците от главните учебни заведения и гимназиите, се срещат измежду огромна част от подадените планове от всички типове учебни заведения, разясняват от МОН.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР