Ново предложение на HP може да промени начина за ползване

...
Ново предложение на HP може да промени начина за ползване
Коментари Харесай

И печатът става абонаментна услуга


Ново предложение на HP може да промени метода за прилагане на печатни услуги
(снимка: HP)

По-рано тази година Hewlett Packard разгласи , че приготвя услуга за щемпел, основана на абонамент. Сега компанията от Пало Алто показа първия си абонамент за щемпел All-In Plan.

Услугата All-In е абонамент, който включва печатащо устройство и лимитирани благоприятни условия за печатане. Цените стартират от $7 на месец за печатане на 20 страници.

Абонаментът има три проекта: HP Envy, HP Envy Inspire и HP OfficeJet Pro. Те в действителност се назовават ​​с имената на линиите принтери, които потребителите ще получат като част от абонамента. Конкретният модел не попада в името, тъй като след време компанията ще пусне нови модели в същите линии и в случай че имената на цените са по-подробни, ще би трябвало да бъдат изменени.

Срещу закрепена месечна такса потребителят получава на свое разположение печатащо устройство. Това постоянно е MFP с функционалност за двустранен пъстър щемпел. На всеки две години HP се задължава да подменя устройството с нов модел. Печатащото устройство не е благосъстоятелност на потребителя, само че поддръжката и мастилото за него са изцяло безвъзмездни.
още по темата
Най-интересното и в това време спорно изискване в услугата е, че като част от абонамента потребителят не може да печата толкоз, колкото желае. За всяка цена има подкласове: Light, Occasional, Moderate, Frequent (не е разполагаем за базовото MFP) и Business (само за по-стария модел). Тези подкласове демонстрират какъв брой страници може да отпечата един консуматор на месец.

Подкласът Light значи единствено 20 страници на месец. За услугата клиентът би трябвало да заплаща 7, 9 или 13 $ на месец за трите посочени цени във прогресивен ред. В рамките на подкласа Occasional са налични 50 страници на месец, а цената е с $2 по-висока от Light, без значение от цената. Максимумът, който клиентът може да получи, е 100 страници на месец за HP Envy ($11), 300 страници за HP Envy Inspire ($19) и 700 страници за HP OfficeJet Pro ($36).

Тоест против избрана сума потребителят получава MFP, безвъзмезден достъп до мастило, безвъзмездна поддръжка и замяна на устройството, както и печатане на избран брой страници на месец. При надхвърляне на избрания предел клиентът ще заплаща $1 за 10-15 спомагателни страници.

Абонаментът включва и 30-дневен гратисен интервал, след който клиентът дължи наказателна клауза от $60 до $270, в случай че анулира абонамента.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР