Snapdragon чиповете на Qualcomm вече няма да стигат до Huawei(снимка:

...
Snapdragon чиповете на Qualcomm вече няма да стигат до Huawei(снимка:
Коментари Харесай

Qualcomm отпада като доставчик на чипове за Huawei


Snapdragon чиповете на Qualcomm към този момент няма да стигат до Huawei
(снимка: CC0 Public Domain)

По-рано този месец управляващите на Съединени американски щати взеха решение да лишават лицензите за експорт, които разрешават на американски компании да доставят технологии на китайската корпорация Huawei. Тази мярка може да засегне активността на Qualcomm, главен разработчик на мобилни процесори.

Qualcomm не чака никакви доходи от продажби на чипове на Huawei след 2024 година, заяви Gizmochina, базирайки се на докладите на американската компания.  Първо, на компаниите от Съединени американски щати беше неразрешено да доставят на Huawei процесори, които поддържат 5G мрежи, а в този момент рестриктивните мерки обгръщат чипове за „ 4G и някои други артикули ”, в това число „ Wi-Fi артикули ”.

Санкцията идва откакто Huawei пусна на пазара първия си преносим компютър с поддръжка на изкуствен интелект, оборудван с процесор Intel Core Ultra 9, отбелязва Ройтерс. Този артикул провокира рецензии от републиканците в Съединените щати.
още по темата
„ Те смятаха, че Министерството на търговията на Съединени американски щати е разрешило продажбата на чипове на Huawei ”, написа Ройтерс. На Intel също е неразрешено да доставя чипове за устройства на Huawei.

Въздействието на възбраната върху работата на Qualcomm с Huawei към момента не е оценено, само че към този момент приходите на чипмейкъра порастват. Според резултатите за второто фискално тримесечие, което завърши на 24 март, приходите на Qualcomm възлизат на $9,39 милиарда, което е с 1% повече на годишна база. Нетната облага се е нараснала с 37% до $2,33 милиарда. Уолстрийт очакваше доходи от $9,34 милиарда.

В интервала януари-март 2024 година подразделението Qualcomm CDMA Technologies, което създава полупроводникови чипове, записва растеж на приходите от 1% на годишна база до $8,03 милиарда. Лицензионният бизнес донесе на компанията $1,32 милиарда, което е с 2% повече в сравнение с преди година. Qualcomm начислява лицензионни такси на производителите на смарт телефони за потребление на нейните патенти.

В сегмента на решенията за смарт телефони приходите на Qualcomm доближиха $6,18 милиарда през второто тримесечие, което е с 1% повече на годишна база. В категорията автомобилни технологии приходите на компанията са се нараснали с 35% до $603 милиона. Същевременно Qualcomm регистрира 11% спад в продажбите на чипове за интернет на нещата, които възлизат на $1,24 милиарда.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР