„Ние превключваме към 5G в целия свят през 2019 г.“,

...
„Ние превключваме към 5G в целия свят през 2019 г.“,
Коментари Харесай

Бьоре Екхолм: Ericsson ще направи глобален преход към 5G през 2019 г.


 Бьоре Екхолм, президент и основен изпълнителен шеф на Ericsson

„ Ние превключваме към 5G в целия свят през 2019 година “, съобщи Бьоре Екхолм, президент и основен изпълнителен шеф на Ericsson, в обичайната си тирада пред анализатори и медии на Световния мобилен конгрес с Барселона. Той акцентира на ролята на 5G като сериозна инфраструктура, както и на преимуществата й за първите внедрили технологията.

Ericsson разгласи и търговски 5G покупко-продажби с 10 известни телекомуникационни оператори, както и още 42 меморандума за съгласие. Компанията към този момент построява 5G мрежи в Съединени американски щати, Европа, Азия и Австралия.

„ Потребителите и предприятията чакат 5G, сподели Екхолм. - Според изследване на Ericsson ConsumerLab, една трета от потребителите със смарт телефони в света ще сменят незабавно или в границите на 6 месеца своя оператор с оня, който предлага 5G. Днес Съединени американски щати и Азия са водещи в развиването на 5G. “

Екхолм сподели, че първите, които ще се възползват от преимуществата на 5G, ще са потребителите на мобилни широколентови услуги, които ще им обезпечат големи и ценово ефикасни разширения на потенциала, улесняващи новите приложения за добавена и виртуална действителност в области като игрите и излъчването на спортни събития.

5G обаче ще се пренасочи скоро и към индустриалния интернет, като Екхолм цитира съществуващите съдействия на Ericsson в региона на мобилната роботика и напълно електрическите самостоятелни транспортни средства.

Той добави, че хардуерът Ericsson Radio System е подготвен за 5G от 2015 година насам и по тази причина е бил употребен за съоръжения 5G New Radio (NR) с отдалечено инсталиране на нов програмен продукт. „ Това значи, че Ericsson към този момент е доставила над 3 милиона радио устройства, подготвени за 5G. Възможностите им за шерване на радиочестотния набор и общото мрежово ядро, както и решенията за динамична оркестровка ще обезпечат на клиентите на Ericsson водеща позиция в 5G, сподели още той. „ Ние можем динамично да разбъркване 4G и 5G трафик в един и същи набор. Някои споделяха, че този метод а шерване на радиочестотните запаси е неосъществим. Грешно! Нашите инженери в действителност са от международна класа. Чрез шерването на набор нашите консуматори имат в действителност действително конкурентно 5G преимущество “, съобщи още Екхолм.

Той разгласи още, че Ericsson има желание да придобие бизнеса на Kathrein с антени и филтри за мобилни мрежи. Тази договорка ще се разшири опциите на компанията в региона на усъвършенстваните дейни и пасивни антени. Ericsson ще добави към личния състав си още 4000 висококвалифицирани експерти в региона на научно-изследователските и развойни звена, производството и продажбите, като те са основани в над 20 местоположения, в това число в Германия, Румъния, Мексико и Китай.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР