Американски дипломати са отишли в Сеул и са се опитали

...
Американски дипломати са отишли в Сеул и са се опитали
Коментари Харесай

САЩ опитва да убеди Южна Корея да се откаже от Huawei

Американски дипломати са отишли в Сеул и са се пробвали да убедят южнокорейския външен министър, че Китай съставлява заплаха, написа локалната организация Korea Bizwire.

След дълги месеци на неудовлетворяващ администрацията на Тръмп напън върху обособени страни в Европа, ориентираната против Huawei изразителност се върна назад в Азия. Пропагандата може да не е съумяла да реализира задачите си в Европа, само че съгласно локалните източници Съединени американски щати са се насочили към Южна Корея.

Едно от недоволствата е против LG Uplus, един от трите огромни телекома в страната, който употребява съставни елементи и артикули на Huawei. Съединени американски щати допускат, че на LG Uplus би трябвало да бъде неразрешено да работи в области, които биха се смятали за чувствителни или сериозни, защото опасността от Huawei може да бъде трансферирана през границите скоро.

 Източник: Huawei

И защото Huawei е в центъра на американската антикитайска пропагандна задача през последните няколко месеца, спорът демонстрира опасността от разширение. Източници сочат, че Белият дом обмисля да добави още пет китайски компании към „ листата с сдружения “ - черният лист на фирмите, които не могат да работят с американски компании. Тези компании, които включват Megvii, са най-вече софтуерни компании за видеонаблюдение.

Въпреки че Съединени американски щати натискат мощно съдружниците си да подхващат дейности против Huawei и други китайски снабдители на телекомуникационни артикули, Южна Корея е в сходна комплицирана позиция като Европа. Южна Корея, сходно на Европа, разчита в огромна степен на Китай като пазар за експорт, като една четвърт от целия експорт през 2019 година е за Китай.

Европа сега е твърда по отношение на настояванията на Белия дом и няма да е изненада, в случай че Южна Корея заеме сходна позиция на непокорство. Изглежда, че страната е мощно подвластна от китайските взаимоотношения и заемането на позицията на Съединени американски щати би нанесло сериозен удар върху икономическия разцвет на нацията.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР