Ericsson се опита да опровергае някои от най-често срещаните митове,

...
Ericsson се опита да опровергае някои от най-често срещаните митове,
Коментари Харесай

Ericsson се захвана с тревогите на 5G потребителите

Ericsson се опита да опровергае някои от най-често срещаните легенди, свързани с добавената стойност на 5G, като те са част от изводите в новия отчет. Според него потребителите са подготвени да заплащат до 20 на 100 повече за услуги от ново потомство.

В изследването, извършено от поделението Consumer Labs на шведския производител, са взели участие 35 000 индивида, в това число софтуерни шефове и шефове по маркетинг, от 22 страни, в които скоро ще се усеща въздействието на 5G.

Проучването се концентрира върху 4 известни „ мита “, свързани с 5G, като доставчикът цитира изказвания на редица авторитетни организации като TM Forum, ZDNet, механически шеф на оператор и The Register.

По отношение на първия мит, който се отнася да краткосрочните изгоди на потребителите от 5G мрежите, специалистите на Ericsson са разкрили, че потребителите чакат сериозна смяна във връзка с работата на мрежата и преживяванията с поточно видео, претоварване на мрежата в гъстонаселени региони в огромните градове и по-богат избор от домашни широколентови предложения.

Вторият мотив, показан от Ericsson, показва, че до неотдавна е нямало действителен бизнес сюжет за искане на ценова надценка за 5G услуги.

На процедура съгласно доставчика потребителите виждат добавена стойност само в използването на технологията, като множеството сюжети за действително потребление ще станат всеобщи 2 до 3 години след стартирането на мрежата. Около 67 на 100 от интервюираните демонстрират подготвеност да заплащат за услугата, като 20 на 100 са подготвени да платят премиум цена. За първите ползватели този % скача на 32%.

Компанията обаче прави няколко ангажименти. Четири от 10 консуматори, които желаят да заплащат повече, са споделили, че чакат нови варианти за потребление и модели на заплащане, които да съпровождат технологията, дружно с по-висока сигурност и непрекъснато високи скорости за транспорт на данните.

Що се отнася до устройствата, Ericsson съобщи, че изводите му не съответстват с общоприетото разбиране, че смарт телефоните са единствената опция за 5G. Проучването открива, че 43% от новите консуматори на iPhone в действителност се съмняват, че смарт телефоните през днешния ден са задоволително положителни за технологията, а 40 на 100 чакат сгъваеми екрани, холографски проекции и 360-градусови камери в бъдещите устройства.



Половината респонденти считат, че смарт телефоните ще съществуват, само че „ ние всички желаем да носим AR смарт очила през идващите 5 години.

Потребителите плануват огромни промени във връзка с бъдещото потребление на 5G спрямо LTE. Потреблението на видео е посочено с максимален приоритет, като потребителите чакат по-добър достъп до видео формати с по-висока резолюция и по-голямо „ потапяне “ във виртуални светове. Предоставянето на сходни преживявания може да докара до над 3 часа гледане на видео в придвижване на седмица, демонстрира проучването на Ericsson ConsumerLab.

Анализаторите прибавят, че 20 на 100 от потребителите на смарт телефони могат да употребяват 10 пъти повече данни посредством 5G през 2025 година, или общо над 200GB на месец.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР