AMD и Samsung Electronics обявиха началото на дългогодишно стратегическо сътрудничество,

...
AMD и Samsung Electronics обявиха началото на дългогодишно стратегическо сътрудничество,
Коментари Харесай

AMD и Samsung обявиха сътрудничество в енергоспестяващата графика

AMD и Samsung Electronics оповестиха началото на дългогодишно стратегическо съдействие, обвързвано с създаването на мобилни графични решения с висока продуктивност и ултраниско ползване на сила въз основата на графичните технологии AMD Radeon. Като част от партньорството Samsung ще лицензира интелектуална благосъстоятелност (IP) на AMD в региона на графиката и ще се концентрира върху усъвършенстваните графични технологии и решения, които са сериозно значими за нововъведенията в мобилните приложения, в това число при смарт телефоните.



Основните моменти в партньорството са ориентирани в няколко направления. От една страна, AMD ще даде лиценз на върху интелектуална благосъстоятелност за къстомизирана графика, основана на неотдавна оповестената, мощно мащабируема RDNA графична архитектура, които Samsung ще употребява в мобилни устройства. Samsung от своя страна се задължават да заплатят на AMD съответните лицензионни такси.

„ Тъй като ние непрекъснато се приготвяме за разрушителни промени в софтуерната сфера и търсим нови благоприятни условия, това партньорство с AMD ще ни разреши да внесем на пазара инавативни графични артикули и решения за мобилните приложения на утрешния ден”, разяснява Инюп Кан, президент на Samsung Electronics S.LSI Business, и прибавя: " Очакваме с неспокойствие да работим с AMD, с цел да ускорим нововъведенията в мобилните графични технологии, които ще оказват помощ за мобилни калкулации от идващото равнище. "

" Навлизането на нашите графични технологии на разнообразни пазари - PC, игрови конзоли, облаци и HPC – се ускорява и сме разчувствани от опцията да си партнираме с индустриалния водач Samsung, с цел да ускорим графичните нововъведения и на мобилния пазар ", изяснява на собствен ред доктор Лиза Су, президент и основен изпълнителен шеф на AMD. По думите ѝ “това стратегическо партньорство ще разшири обсега на високопроизводителните графични решения Radeon на мобилния пазар, което доста ще разшири потребителската база и екосистемата на компанията”.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР