Генералният секретар на Международния телекомуникационен съюз ITU Хоулин Зао се

...
Генералният секретар на Международния телекомуникационен съюз ITU Хоулин Зао се
Коментари Харесай

Шефът на ITU смята, че претенциите към Huawei политически мотивирани

Генералният секретар на Международния телекомуникационен съюз ITU Хоулин Зао се намеси в дебата по отношение на Huawei, като съобщи, че на китайската компания би трябвало да бъдат дадени идентични бизнес благоприятни условия, защото липсват доказателства в поддръжка на обвиняванията към нея, написа Reuters.

На събитие в Женева Зао сподели, че сигурността на 5G е в полза на всеки и на всички и прикани управляващите, които упрекват Huawei, да внесат в съда тези обвинявания, в случай че считат, че компанията прави нещо зловредно в своето съоръжение.

Той добави, че сега няма никакви доказателства и че изказванията са направени от позиция на политически и търговски ползи.

Генералният секретар на ITU акцентира, че главният приоритет за доставчиците на телекомуникационни услуги би трябвало да бъде доставянето на предпазено мрежово съоръжение поради евентуалната “засечка “ от страна на националните управляващи, в случай че по-късно бъдат разкрити проблеми. Коментарът се прави в миг, в който разногласието сред някои държавни управления, водени от Съединени американски щати, и Huawei не демонстрира никакви признаци за разрешаване.

След изказванията на регулаторите в Съединени американски щати Huawei заведе дело против федералната възбрана, потвърждавайки, че няма доказателства в поддръжка на позицията на държавното управление против компанията.

Въпреки че някои страни дейно ограничиха активността на Huawei, дебатът към момента продължава на доста пазари, като някои предизвестиха към този момент, че изключването на китайските снабдители от разгръщането на 5G мрежите доста ще усилят разноските.

През предишния месец Европейската комисия предложи на страните от Европейски Съюз да се въздържат от възбрана, а вместо това предприе ограничения за гарантиране на сигурността на бъдещите 5G мрежи.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР