Ивие ли сте от онези, които все още изпращат или

...
Ивие ли сте от онези, които все още изпращат или
Коментари Харесай

Роботи възпроизвеждат ръкопис, наподобяващ човешкия

И вие ли сте от тези, които към момента изпращат или обичат да получават ръкописни писма?

Калиграфията е изкуство, което е изгубено с времето заради възхода на клавиатурите.

Сега компания в Аризона се пробва да съживи очарованието на ръкописните писма, само че не на тези, които са основани от хора, а от роботи. Отвъд сантименталната концепция, какви изгоди стопираме да получаваме, като спрем да пишем на ръка?  

От хиляди години индивидът е имал потребността да показва себе си. Започнахме да пишем върху камък, а по-късно върху детайли като глина... и преминахме от пергамент към хартия. Но в новата история пишещата машина се трансформира в норма. Първо се появиха пишещите машини, а по-късно компютрите и там изкуството да се написа на ръка стартира да се губи. Въпреки че някои, като Моника, упорстват да употребяват личния си почерк и да запазят очарованието на ръчно направена записка. Това оповестява Voice of America (VOA). 

“Да, това е съвсем като пръстов отпечатък. Всеки има собствен характерен метод на писане и когато пиша известие с моя почерк, като че ли влагам парченце от себе си в него “, споделя Моника Ризо – почитател на калиграфията. 

Въпреки че изкуството, което наподобява се свързва с сантиментална постъпка от предишното, е излязло от приложимост, специалистите твърдят, че калиграфията упражнява и ускорява паметта и даже усъвършенства настроението. 

“Калиграфията дава по-добра съгласуваност сред невроните, а мозъкът става доста по-креативен. Благоприятства изразяването на хрумвания. Това демонстрира, че паметта се развива доста повече, когато пишем на ръка ”, счита фамилният психолог Кристина Балиноти. 

От тази година Калифорния вкара условие учениците в държавните учебни заведения от първи до шести клас да се учат да пишат на ръка. Подобна мярка е призната от съвсем две дузини щати. 

Междувременно компания от Финикс, Аризона, се отличава с това, че оставя това изкуство в ръцете на роботи, които възпроизвеждат ръкопис благодарение на същински писалки. 

Техни клиенти са компании, които употребяват ръкописни писма и благодарствени бележки, с цел да основат по-силни връзки и да генерират дарения. 

Автоматизираното писане на писма не е нещо ново. Бившият президент Томас Джеферсън употребява мимеографска машина при започване на 19 век, с цел да резервира копия от кореспонденцията си. Той счита машината за знамение на технологията и даже предлага няколко усъвършенствания на нейните английски производители. Двеста години по-късно процесът включва машинно образование и помощ с изкуствен интелект за генериране на известия, предава VOA .  

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР