Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак предупреждава, че светът е

...
Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак предупреждава, че светът е
Коментари Харесай

Риши Сунак: Все по-близо сме до опасна ядрена ескалация

Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак предизвестява, че светът е по-близо до нуклеарна ескалация. 

Това съобщи той по време на своя тирада, в която изложи предизборна позиция, като твърди, че Обединеното кралство е изправено пред " рисков " интервал през идващите пет години и най-хубавият проект е хората да се придържат към консерваторите.

Той акцентира Русия, Иран, Северна Корея и Китай като страни, които работят за „ подкопаване “ на полезностите на Обединеното кралство. 

Говорейки съответно за Владимир Путин, той споделя, че „ безразсъдството на съветския президент ни е довело по-близо до рискова нуклеарна ескалация, в сравнение с когато и да било след кубинската ракетна рецесия “. 

Кубинската ракетна рецесия е 13-дневна борба сред държавните управления на Съединените щати и Съветския съюз през 1962 г. 

Той видя американското разполагане на нуклеарни ракети в Италия и Турция, съпоставено със руското разполагане на нуклеарни ракети в Куба. 

„ Това не са далечни проблеми “, прибавя Сунак, отбелязвайки скорошна хакерска атака от Китай, ориентирана към депутати, и съветски отравяния в Обединеното кралство. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР