Патентната система на САЩ и притежателите на интелектуална собственост като

...
Патентната система на САЩ и притежателите на интелектуална собственост като
Коментари Харесай

Край на съдебната битка между Apple и Qualcomm

Патентната система на Съединени американски щати и притежателите на интелектуална благосъстоятелност като цяло могат да се радват на огромна победа, откакто Apple призна, че цялото патентно портфолио на Qualcomm е от значително значение - както главните патенти, по този начин и тези с по-малка стойност - като одобри съглашение и приключи всичките си насрещни правосъдни искове против Qualcomm. По този метод софтуерният колос безмълвно признава и лидерската позиция на производителя на чипове на този пазар.

Двете страни оповестиха, че са сключили съглашение, което включва края на всички правни дейности посред им, шестгодишен лиценз за Apple за портфолиото с интелектуалната благосъстоятелност на Qualcomm и съглашение за закупуване на чипсети от страна на производителя на iPhone. Преди това правосъдната борба въвлече контрагентите на Apple, съдилища и регулаторни органи по целия свят, защото и двете страни бяха решени да водят война до края, без значение на какъв терен се води борбата. Затова и споразуменито като че ли изненада целия софтуерен свят.



Първият въпрос, който идва на разум, е: ”Защо тъкмо в този момент?”. Преди седмици Федералната комерсиална комисия (FTC) излезе с решение против Qualcomm, което всъщност се основава на жалбата на Apple. Това несъмнено провокира голям брой въпросителни за какво софтуерният колос се взема решение на сходен ход и съглашението дава някаква бегла визия.

Фактът, че Apple се е съгласила още веднъж да купува чипове от Qualcomm за идните 5G модели на iPhone, сподели, че компанията е загрижена за индустриалния график на единствения си снабдител сега – Intel. Само няколко часа откакто спогодбата сред Apple и Qualcomm беше оповестена, Intel от своя страна оповестиха, че излизат от пазара на чипсети за 5G смарт телефони.

Според TIRIAS Research до тази развръзка се е стигнало, откакто Apple и Intel са влезнали в сериозен спор поради проектите на първите да разработят свои лични чипсети. Apple е единственият сътрудник от пазара на смарт телефони, тъй че вложения в новаторски технологии наподобява неефикасно за Intel, в случай че те възнамеряват да интегрират лични чипсетове в своите модели.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР