Той направи аналогия със свалянето на председателя на НС Никола

...
Той направи аналогия със свалянето на председателя на НС Никола
Коментари Харесай

Асен Василев: Хората си дават сметка кое е важното - повишените доходи или измислените скандали

Той направи прилика със свалянето на ръководителя на Народно събрание Никола Минчев.

" Когато има правила и те не се съблюдават, индивидът който не ги съблюдава, би трябвало да си понесе отговорността. В момента обществото е разграничено на три огромни групи. Това е от 2020 година. " Продължаваме промяната " я нямаше като партия. Ние станахме изразител на една от тези групи. Ние имаме една група, на която ѝ харесваше модела на развиване на България по тертипа на Латинска Америка - огромна част от парите отиват в малцина хора и компании, усилва се неравенството, страната върви към Европа, само че с едни бавнички темпове, огромна част от популацията е под линията на беднотия, а не който не му харесва - емигрира. Резултатът от този латиноамерикански модел на развиване е, че има хора и групи, които натрупаха доста запас, имаме един милион емигранти за 10 години ръководство и аз като финансов министър заварих един милион индивида под линията на беднотия. Втората група, на която ние сме изразител, желае европейско развиване. Европейското развиване е да се понижат неравенствата, което се случи - от 2020 година до в този момент паднаха. Три пъти по-бързо настигаме европейските приходи и Европа по благосъстояние. Парите се разпределят доста по-широко. И тази група желае да се промени остарелият модел. Третата група също желае да се промени остарелият модел, само че тя желае да ни бутне в посока Москва, Пекин, Орбан. Тя желае един евразийски модел на развиване. Тези три групи са почти с идентична тежест в обществото и е доста елементарно да се стигне до блокаж. Много е мъчно някоя от тези групи да подкара страната или към Европа или към Москва или към латиноамерикански модел ", изясни той.

По мотив свадите с Министерство на вътрешните работи и Митниците Василев съобщи: " Това са дребни сюжети вид " полицейски неща ". Аз съм изразил мнение към Калин Стоянов, че индивидът, който направи по този начин, че народен представител в Хасково измести всички с преференции. На идващите избори този човек имаше три пъти по-малко преференции и това стана по този начин, тъй като господин Рашков дружно с полицията направи едно дейно противопоставяне на пазаруването на гласове. Вместо това получихме анулирани машини и 500 невалидни бюлетини. Появи се пудел с пачки - хайде да го сложим пудела на съд ".

" Резултатите през последните три години - междинната пенсия 2009 година е 288 лв., 2020 година - 382 лв.. С по 10 лв. на година се е вдигала за 10 години. Средната пенсия предходната година е 780 лв., тази година - 880 лв. от 1 юли. Средната заплата 2009 година беше 690 лв.. 2020 година съвсем 1400 лв.. 2023 година над 2100 година в края на тази - 2500 лв.. Завършихме на 1,9% недостиг предходната година, съгласно данни на Евростат. Икономиката и финансите са ръководени по метод, тъй че страната фискално стои по-добре от 2020 година Видя се, че пари има и те могат да стигнат до хората. Това е разликата в икономическия модел, който се ползва ", уточни Асен Василев.

" Хората в България доста добре си дават сметки какво има отношение към техния живот - дали това, че имат по-висока пенсия, безвъзмездни медикаменти, по-висока заплата и могат да си разрешават да пътуват свободно в Европа или някакви измислени кавги от службите, на които казахме, че би трябвало да им бъдат заменени ръководителите. След като влязоха в президентството още няма наказан - абсурдът е същият ", сподели той.

" Това, което ние видяхме, януари месец Народното събрание спря да работи. Имаше закони по ПВУ, които увиснаха и още не са признати, а това бави второ заплащане. Видяхме, че господин Борисов не е свободен в своите решения. Когато пристигна моментът, това което се одобри на хартия като Конституция, да има почтени състезания за шефове на регулатори, да се направи промяна в службите и Висш съдебен съвет, сега в който диалогът стигна до там, се случиха няколко неща. Първо се сподели, че няма съглашение, след това ОК ще има съглашение, само че без дати, на които промените да се случат, след това ни се сподели, че може да се направи ротация на госпожа Габриел и господин Денков единствено да няма съглашение и всичко да си остане по този начин. Въпреки желанието на доста хора в ГЕРБ България да върви по европейския път, в един миг господин Борисов блокира промените и падна държавното управление ", изясни още Василев.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР