Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” избра Ива Иванова за

...
Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” избра Ива Иванова за
Коментари Харесай

Избраха нов ръководител на ДФ „Земеделие”

Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие” избра Ива Иванова за изпълнителен шеф на разплащателната организация. В сходство със законовите условия, кандидатурата е по предложение на министъра на земеделието и храните Георги Тахов след съгласувателна процедура с министър-председателя на Република България Димитър Главчев.

Самият Тахов заемаше поста на шеф на Държавна фирма „ Земеделие” до избирането му за министър, а Иванова беше негов заместител.

Държавен фонд „ Земеделие “ е държавната институция в България, която управлява държавните дотации в региона на селското стопанство.

Коя е новата ръководителка?

Ива Иванова е магистър по „ Право на Европейския съюз “ от Софийски университет „ Св. Климент Охридски “, взаимно с Университета в Нанси – Франция. Има и магистърска степен по „ Международен бизнес “ от Икономически университет – Варна. Владее британски език.

От 2010 година досега Иванова заема разнообразни длъжности в Държавен Фонд „ Земеделие “. Професионалният й път в ДФЗ стартира в дирекция „ Договориране по използване на ограничения за развиване в селските региони “ като специалист, като през 2015 година израства в длъжността основен специалист.

През 2019 година Иванова е нараснала в шеф отдел „ Договориране по частни ограничения “, а две години по-късно оглавява дирекцията „ Договориране по използване на ограничения за развиване в селските региони “.

С решение на Управителния съвет на Държавна фирма „ Земеделие” от 19 август 2022 година Ива Иванова е назначена за заместител изпълнителен шеф с ресори Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 (ПРСР) и Програма за морско дело и риболовство (ПМДР) 2014-2020.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР