Услуги през новата 5G мрежа ще получат потребителите в Южна

...
Услуги през новата 5G мрежа ще получат потребителите в Южна
Коментари Харесай

Потребителите в Южна Корея ще плащат по $48 месечно за 5G услуга




Услуги през новата 5G мрежа ще получат потребителите в Южна Корея още в края на тази седмица. Трите мобилни оператора разгласиха своите 5G пакети, които стартират от 55 000 вона (около $48,5) и стигат до 130 000 вона ($114,5). След стартирането на пилотните B2B 5G услуги през декември, Южна Корея разгласи, че ще започва и 5G услуги за крайни консуматори от края на март. Макар и с минимално отсрочване от към седмица, това ще стане факт. Когато смарт телефонът на Samsung Galaxy S10 5G стигне до магазините на 5 април, и трите мобилни оператора в страната - SKT, KT и LG Uplus (LGU+) ще задействат 5G услугите си. Освен по-бърз интернет, ще бъде налична и 5G основана телевизионна услуга с UHD качество, налична за клиенти на KT.

И трите мобилни телекома в Корея разгласиха цените за 5G пакетите с данни:



В началото на март корейското Министерство на науката и ИКТ отхвърли ценовото предложение от SKT, което сложи стартова цена 70 000 вона ($62), считайки, че тя е прекомерно висока и „ лимитира потребителския избор “. След това тримата оператори се съгласиха да дефинират началната цена съгласно упованията на министерството от 55 000 ($48). Парк Юнг-хо, основен изпълнителен шеф на СКТ, бе представен от локалната медия The Investor, че е “имало искане (от правителството) на равнища към 55 000 вона. Ние сме на път да приключим полемиката. “

Въпреки че началната цена е една и съща, има и разлики сред офертите. В пакетите за 55 000 вона на KT и SKT потребителите ще получат 8GB данни, а за същата цена тези на LGU + ще имат 9GB. Най-скъпите предложения на SKT и LGU + са на цени надлежно 120 000 и 95 000 вона, давайки на потребителите 300 GB и 250 GB. Всички пакети на KT с месечна такса от 80 000 вона нагоре дават потребителите безграничен размер мобилни 5G данни.

Скоростите също са разнообразни. Скоростта ще бъде лимитирана до 1Mbps, в случай че потребителят избере стартови пакети на KT и LGU+ надвиши месечния размер данни. За по-големите пакети на KT потребителите ще разполагат с неограничена скорост, до момента в който скоростта за потребителите на по-скъпите пакети на LGU+ ще бъде лимитирана до 5Mbps и 7Mbps, в случай че надвишават месечния си предел. KT предлага и безвъзмезден интернационален роуминг на данни (185 страни отвън Южна Корея), само че скоростта в роуминг ще бъде лимитирана до 100Kbps при пакетите за 80 000 вона и за 100 000 вона, а на 3Mbps за най-скъпия пакет от 130 000 вона. SKT не е разгласила детайлности за своите политики за ограничение на скоростта на данните.

Въпреки че пакетът на KT за 80 000 вона с включени неограничени данни наподобява по-евтин от сегашните LTE пакети, предлагани от операторите, групите за отбрана на потребителите настояват, че потребителите на 5G ще заплащат до 20 000 вона ($18) на месец повече, в сравнение с в този момент за неограничени LTE пакети. Това се пресмята посредством включването на скъпия смарт телефон Samsung Galaxy S10 5G, чиято цена се чака да бъде 1,4 милиона вона ($1231). Моделът на LG V50 ThinQ ще доближи до търговците на дребно в Корея след май, оповестиха източници на компанията пред ZDNet. Няма информация по кое време 5G смарт телефони на други снабдители ще доближат до корейския пазар.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР