Това е първата визита на 87-годишния Франциск в града от

...
Това е първата визита на 87-годишния Франциск в града от
Коментари Харесай

Папа Франциск посети женски затвор във Венеция

Това е първата аудиенция на 87-годишния Франциск в града от избирането му за папа през 2013 година Освен това, това е и първо идване на свети отец на Венецианското биенале – влиятелно художествено ревю с изложения, спонсорирани от голям брой страни и подредени в безчет пространства.

 

Изложението на Ватикана е подредено в женски затвор и папата стартира пътуването си, като долетя с хеликоптер непосредствено в пандиза „ Джудека “ с цел да види експозицията, озаглавена „ През моите очи ".

„ Затворът е сурова действителност, а проблеми като претъпканост, липса на вътрешна инфраструктура и запаси и случаи на принуждение, пораждат доста премеждия. Но той може също да се трансформира и в място за морално и материално прераждане “, посочи главата на Римокатолическата черква.

 

„ Нека не забравяме, че всички имаме неточности, които би трябвало да ни бъдат простени, и рани, които би трябвало да бъдат излекувани ", уточни духовният водач на група пандизчии и надзиратели, в двора на пандиза.

 

Нетрадиционното решение павилионът на Светия трон да се обитава в затвор акцентира многократните апели на Франциск към обществото да се сплоти към бедните и подценените, в това число лишените от независимост.

 

Изложението на Ватикана обгръща произведения на девет модерни художници, работили по плана в тясно съдействие със затворнички.

 

Това е първото пътешестване на папата отвън Рим след малко посещаване във Франция през септември предходната година. През декември той трябваше да посети Международната конференция по въпросите на климата в Обединените арабски емирства, само че се разболя от грип.

 

Светият отец употребява бастун или инвалидна количка, с цел да се придвижва поради болки в коляното. Той страда и от чести пристъпи на бронхит и грипни положения. Папата ненадейно се отдръпна от шествието на католическия Разпети петък " в полза на здравето си ", само че от този момент наподобява добре.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР