Наш професор обяви каква промяна е наложителна в ЕС.Европейският съюз

...
Наш професор обяви каква промяна е наложителна в ЕС.Европейският съюз
Коментари Харесай

Политолог: Европа трябва да излезе от чадъра на САЩ

Наш професор разгласи каква смяна е наложителна в Европейски Съюз.

Европейският съюз би трябвало да се реформира преди да се разшири. Това мнение изрази политологът Антоний Тодоров в предаването  " България, Европа и светът на фокус "  на Радио " Фокус ". Според него има потребност от огромна промяна, която да бъде обвързвана с дебюрократизацията на Европейския съюз.

" Твърде доста хора недоволстват, че бюрокрацията в Брюксел взема решение прекомерно основни неща, а става въпрос въпреки всичко за чиновници, които не са избирани, т.е. не са под либерален надзор. Другото нещо - европейската защита заради войните, които обкръжават Европейския съюз. Европа сигурно би трябвало да стартира да мисли по-сериозно за личните си старания за защита. Не може тази защита да бъде срещу или отвън НАТО, само че не може да зависи само и единствено от Съединени американски щати, а би трябвало да зависи от всички членки на Европейския съюз. В момента има две страни, които са неутрални - Кипър и Австрия. Страни като Швеция и Финландия влязоха в НАТО. Всеки ще би трябвало да дава своя принос. С други думи няма да може да чакаме, че някой ще разпъне над нас един защитителен чадър, а ние ще се свием изпод и единствено ще черпим сигурност – би трябвало да даваме сигурност, т.е да съучастваме в това. Европа би трябвало да излезе от тоталната си взаимозависимост и чадър на Съединени американски щати, без да влиза в спор със Съединени американски щати, тъй като няма никакъв смисъл ", счита политологът, написа blagoevgrad24.bg.

По думите на Антоний Тодоров въпросът е какво желаеме да се случи, т.е. по какъв начин си представяме ние Европейския съюз в бъдеще, с цел да можем да работим за него: " България изпуска дебата за Европейския съюз. Много по-често приказваме какво ще ни донесе Европейски Съюз, само че съвсем нищо за това какво бихме желали да допринесем за това бъдеще, което желаем на Европейския съюз ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР