Изданието Пепел публикува снимки от местата, където са паднали боеприпасите

...
Изданието Пепел публикува снимки от местата, където са паднали боеприпасите
Коментари Харесай

Две авиобомби, изстреляни към Харков, пак се взривиха в руската Б...

Изданието " Пепел " разгласява фотоси от местата, където са паднали боеприпасите и свидетелства на локални поданици. Едва следобед губернаторът Вячеслав Гладков призна „ рухването на взривоопасни предмети “ в Разумное и подреди евакуацията на жителите на околните къщи.

 

Това е на по-малко от 8 км от 10 етажната постройка, чийто вход се срути през вчерашния ден вследствие на попадение на арсенал. При гърмежа и последвалото сриване починаха 15 души, а 20 бяха ранени. Според съветското министерство на защитата, високата постройка е била ударена от откъс от украинска ракета " Точка-У ", свалена от съветската Противовъздушна отбрана.

Няколко военни анализатори незабавно сложиха под въпрос формалната версия за аргументите за сриването на входа.

 

На видеото от гърмежа от югозападната страна не се вижда рухване на боеприпаса, означи OSINT анализаторът Оливър Александър. Той счита, че това се дължи на обстоятелството, че единственото видео от удара на снаряда е снимано от камера, която „ гледа към югозападната страна на постройката и детонацията евентуално е била породена от щета на съветска планираща бомба, паднала върху североизточна страна ”. Александър означи и че гаражите и колите пред къщата са мощно развалени от североизточната страна на постройката. Подобни вреди могат да се чакат, откакто плъзгаща се бомба удари долните етажи на постройката, добави той.

 

Военният анализатор Ян Матвеев обърна внимание, че на мястото на детонацията няма следи от въздействието на разрушителните детайли, които по време на детонацията на ракетата " Точка-У " се разпръснаха в намерено пространство на разстояние от 3 хектара. Тъй като съветска ракета за противовъздушна защита също може да разпръсне шрапнел, неналичието на следи от нея може да значи детонация на авиационна бомба, изясни анализаторът.

 

Военният анализатор Кирил Михайлов изясни, че случаите с авиобомби с модули UMPC, които най-често се прикрепват към изтребители-бомбардировачи Су-34, пораждат поради посредствен дизайн. „ В случай на нещатно изхвърляне на муниции крилата на модула не се отварят и бомбата пада свободно надолу. Понякога детонира “, добави той.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР