Според него е била очаквана смяната на военния министър Сергей

...
Според него е била очаквана смяната на военния министър Сергей
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Смените на Путин не са добри новини за Украйна

Според него е била предстояща промяната на военния министър Сергей Шойгу: " Още от времето на свадите с Пригожин беше ясно, че ръководството на финансите, доставките и логистиката в армията не са положителни. Това изигра значима роля в прекъсването на съветското настъпление в Украйна. Дошло е време това да бъде поправено ", разяснява специалистът пред БНР.

 

По думите на Шаламанов слагането на граждански министър на защитата - икономист, който не идва от службите и от армията - " дава по-голяма независимост на военното управление на ген. Валерий Герасимов и покачва неговата отговорност ":

 

Велизар Шаламанов изясни, че ген. Герасимов е идеолог на хибридните войни и информационно-психологическите специфични интервенции (ИПСО): " Това, че той получава опция за деяние е неслучайно развиване. То разрешава тъкмо подобен вид акция, която да всява боязън и неустановеност в Украйна - със опасност към Харков и към Киев, само че и в Запада.... Това е и сигнал, дружно с оповестените учения с тактически нуклеарни оръжия, че новите софтуерни системи, които ще постъпят от Запада, не могат да решат въпроса със смазващото числено предимство на съветската войска и би трябвало да се търсят още по-иновативни и изненадващи решения, в случай че желаеме Украйна да се оправи с поставената цел - цялостен суверенитет на своите територии ".

" Трябва да преодолеем своите страхове от това Русия да употребява численото си предимство, да употребява тактическо нуклеарно оръжие или да блокира политическите решения, свързани с участието на Украйна в НАТО или директна военна помощ при изключителна обстановка в Украйна. Ако ние не преодолеем тези блокирания в мисленето си, преимуществото ще е в ръцете на Путин ", акцентира специалистът по сигурност.

Във връзка с визитата на украинския министър на външните работи Дмитро Кулеба в Сърбия, Шаламанов изрече мнение, че " едно по-директно ангажиране на Белград за поддръжка на Русия би било страховит удар освен за Украйна, само че и за България ": " Все някой би трябвало да каже на президента Александър Вучич, че, в случай че продължава да работи с Русия против Украйна, против Европа, против НАТО, на него ще му бъде доста мъчно да бъде част от Европа ".

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР