Възможно е да се намерят механизми, с които да бъде

...
Възможно е да се намерят механизми, с които да бъде
Коментари Харесай

Ще има ли шоково поскъпване на тока от 1 юли?

Възможно е да се намерят механизми, с които да бъде избегнато шоковото повишаване на електрическата енергия от 1 юл и. Причината за него е дефицитът във фонд „ Сигурност на електроенергийната система “. 

Това мнение показаха специалисти пред „ bTV “. Преди ден служебният отраслов министър предизвести жителите да се приготвят за покачване на цените на тока от 1 юли. 

Дефицитът все още е 450 милиона лв. . Очаква се до края на юни да нарасне до 550 милиона лв.

Към момента от Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ отхвърлят да се ангажират с прогноза за бъдещата цена на тока за семействата у нас. Въпреки това специалисти са на мнение, че нарастването може да бъде сведено единствено до годишната инфлация и за това има механизми, които могат да бъдат открити. 

За Емилия Милева, която заплаща 130 лв. месечно за ток , всяко нарастване ще бъде съществено усложнение. Тя показа, че и тази сума е доста висока, тъй като получава 1000 лв. заплата и изиска да знае за какво възнагражденията не се повишават, а цените на консумативите порастват. 

От своя страна специалистът Еленко Божков предложи да се усили потреблението на силата от АЕЦ и да се понижи тази от Водноелектрическа централа и НЕК като вид за отбягване на фрапантното повишаване на тока. 

Антон Иванов също смята, че ще се намерят механизми, с които тези дефицити да бъдат трансферирани още веднъж към енергетиката, а не върху жителите. От своя страна КЕВР е безапелационна, че със своите дейности е потвърдила, че пази ползите на хората и ще продължи да го прави. Именно комисията е тази, която ще дефинира със свое решение цената на електрическата енергия от 1 юли

КНСБ желаят незабавна среща с премиера за новия групов трудов контракт в бранш „ Здравеопазване “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР