Изцяло момичешки футболен отбор завърши на първо място в лигата

...
Изцяло момичешки футболен отбор завърши на първо място в лигата
Коментари Харесай

Тайните на успеха на момичешкия футболен отбор след завършване на първо място в лигата за момчета в първия по рода си сезон

Изцяло момичешки футболен тим приключи преди всичко в лигата за момчета в първия си сезон, за първи път през 75-годишната история на надпреварата.

Футболен център Финикс сътвори женски тим през 2023 година, откакто разбра, че в региона има редица девойки с гений и обич към футбола. Треньорите Карл Пери, Кийрън Александър и Майкъл Тейлър в началото се бореха да вдигнат тима на земята, с компликации при намирането на спонсор и достигането на нужния брой.

Но единствено три седмици преди началото на сезона, треньорите откриха последния си състезател и включиха Финикс Гърлс в Младежката футболна лига Чилтърн в дивизия 3 за юноши до 13 години. Отборът на Бедфорд завоюва 18 от 24 мача, побеждавайки Кемпстън Роувърс 5-1 в последния си мач за сезона. Карл сподели, че като се изключи малцинство от момчета, които отхвърлиха да свидлив ръцете на девойките, поддръжката за тима е била „ фантастична “.

Той добави: „ Момчетата са склонни да играят доста директен футбол и тези момичет...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР