Кметът на Община Хасково Станислав Дечев откри Националния събор на

...
Кметът на Община Хасково Станислав Дечев откри Националния събор на
Коментари Харесай

С голямо празнично хоро в парк "Кенана" започна Националният събор на народното творчество "Китна Тракия пее и танцува"

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев откри Националния събор на националното творчество " Китна Тракия пее и танцува " Хасково 2024. Председателят на журито - изтъкнатият български хореограф и един от основателите на фестивала Трендафил Димитров поведе огромното празнично хасковско хоро на Кенана. Специални посетители на събора за втора поредна година са Танцов клуб " Балкан " от Одрин с началник Мария Чъкърък. Те дойдоха в града със съдействието на Генералното консулство на Република България в Одрин и персонално на генералния консул Борислав Димитров.
 
" На Китна Тракия пее и танцува " слънцето грее блестящо над всички зелени поляни на Кенана. След два дни пороен дъжд, през днешния ден всички се радваме на прелестното време. И аз съм уверен, че всички вие- танцьори, хореографи, музиканти, артисти и посетители на Хасково сте съдействали за слънчевия ни ден ", сподели в приветствието си кметът Станислав Дечев.
 
" Искрено благодаря на всички от близо и надалеч, които през днешния ден сте тук, тъй като вие сте фестивалът " Китна Тракия пее и танцува ". Благодаря Ви за това, че съхранявате и предавате на поколенията неоценимото национално творчество. Позволете ми да завърша с думите на Любен Каравелов, които като че ли са казани за нашата Китна Тракия: " Скоро ще да се захване националното хоро, без което ни един българин, ни една българка, не могат да живеят ".
 
 Станислав Дечев Станислав Дечев Източник: Община Хасково
И на зелените поляни на Кенана в Хасково се изви кръшно тракийско хоро, водено от ръководителя на журито Трендафил Димитров. Кръшните български хора ще се вият до вечерта, когато в 18,00 часа на огромната сцена на Събора е концертът на отбор " Златна Тракия " с хореограф Златка Тимонова и Народен оркестър при Община Хасково с диригент Димчо Йорданов.
 
Утре " Китна Тракия пее и танцува " продължава с кулинарното шоу на Иван Звездев от 16,00 часа и огромният концерт на Професионален танцов отбор " Странджа " от Бургас.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР