Лидерът в Джиро д’Италия Тадей Погачар (ОАЕ) постигна третата си

...
Лидерът в Джиро д’Италия Тадей Погачар (ОАЕ) постигна третата си
Коментари Харесай

Тадей Погачар спечели трети етап от Джиро 2024

Лидерът в Джиро д’Италия Тадей Погачар (ОАЕ) реализира третата си етапна победа в обиколката. В осмия стадий той измина най-бързо 152-километровата отдалеченост от Сполето до Прати ди Тиво.

Словенецът, който, още веднъж сподели, че се намира във върхова форма и не остави никаква вяра на съперниците си във финалния спринт.

Заедно с Тадей Погачар дойдоха и останалите любимци за генерално класиране. Словенецът нападна с последните 500 метра и не им остави късмет. Втори се подреди колумбиецът Дани Мартинес (Бора-Хансгрое), трети е австралиецът Бен О’Конър (Декатлон).

В генералното класиране Погачар води с 2:40 минути пред Мартинес и 2:58 минути пред британеца Герайнт Томас (Инеос). О’Конър е четвърти на 3:39 минути.

В класирането при спринтьорите води италианецът Джонатан Милан (Лидл-Трек). Той има 134 точки, с 37 повече от австралиеца Кейдън Гроувс (Алпесин-Декьонинк).

При катерачите безапелационен водач още веднъж е Погачар със 104 точки – двойно от втория Мартинес.

В неделя за колоездачите в Обиколката на Италия следва деветият стадий. Той е с полупланински профил и с дължина от 214 километра от Авецано до Неапол.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР