Не знам от къде президентът си вади такива заключения. Това

...
Не знам от къде президентът си вади такива заключения. Това
Коментари Харесай

Николай Денков: Не знам откъде президентът си прави такива заключения

Не знам от къде президентът си вади такива изводи. Това съобщи министър-председателят на Република България Николай Денков от Пампорово във връзка думите на президента Радев, който съобщи, че партиите търсят да назначат собствен човек на стола на основния прокурор, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" Не знам от къде Радев вади такива изводи. Нито изпълнителната, нито законодателната власт би трябвало да излизат от пълномощията си. Третата власт би трябвало да обезпечи доверие в това, което прави. В последните месеци събитията изсветлиха доста процеси, които в допълнение нарушиха това доверие. Нека членовете на Висш съдебен съвет да се замислят дали работят за възобновяване на доверието или за още от същото ", съобщи министър председателят.

Според Денков всеки би трябвало да има право на мнение по избора на Сарафов за временно изпълняващ длъжността основен прокурор, само че Висш съдебен съвет би трябвало да постави всички старания да избере най-подходящия претендент.

" Висш съдебен съвет би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да избере най-качествените хора както във връзка с експертиза, по този начин и във връзка с качества. Дали това се е случило, аз не се ангажирам да кажа. Смятам, че всяка политическа партия, както и президентът, имат право да изразят мнение по тематиката ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР