ЦИК ще създаде такава организация, че резултатите да бъдат обработени

...
ЦИК ще създаде такава организация, че резултатите да бъдат обработени
Коментари Харесай

ЦИК увери: Няма да има забавяне в обработката на резултатите от изборите

ЦИК ще сътвори такава организация, че резултатите да бъдат обработени в период. Ще се обработят двойно повече цифри. Ние организираме непрестанно срещи и диалози с виновните за това институции. Това съобщи представителят на Централната изборна комисия Росица Матева на постоянния брифинг на ЦИК по отношение на подготовката на изборите 2 в 1, съобщи кореспондент на " Фокус " .

Тя сподели, че няма значение за това дали първо ще бъдат броени гласовете за евровота, или тези за националния парламент. Матева изясни, че всички протоколи ще бъдат проверявани в ЦИК наново преди да се стигне до оповестяването на резултатите.

В петък ЦИК дефинира местата и броя на секциите, в които ще се гласоподава отвън страната , напомни Матева.

Днес обсъждаме и може ни ще определим местата отвън страната, където ще има машини за гласоподаване. По предварителни данни те са 245, сподели още Матева.

Утре пък стартирали конслтациите с парламентарнопредставените партии и обединенията по назначение на съставите на секционните изборни комисии отвън страната. В тях ще вземат присъединяване от Министерство на външните работи, както е по закон. 

Към момента към този момент има регистрирани 6 организации, които ще следят изборния развой на 9 май.

ЦИК изрично възразява на изказванията, че не давала опция на комисията по досиетата да разгласи в кои партии претендентите за евродепутати са имали принадлежност към Държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска.

“Ще продължим с акцията и разяснителната информация за изборите ", безапелационна бе Матева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР