Българският олимпийски комитет събира младите спортни таланти от страната на

...
Българският олимпийски комитет събира младите спортни таланти от страната на
Коментари Харесай

БОК събира бъдещите ни звезди в 10 спорта на Олимпийски фестивал в Албена

Българският олимпийски комитет събира младите спортни гении от страната на Фестивала " Олимпийски очаквания “. Поредното, 17-о издание на форума този път е от 26 до 28 май,  а хазаин още веднъж е черноморската перла - курортен комплекс Албена, в който ще си дадат среща близо 500 бъдещи звезди на възраст 15 – 18 години в надпревари в 10 спорта.

Тържественото разкриване е планувано за 27 май, понеделник, от 12.00 ч. на огромната поляна пред хотел " Добруджа “. Там младите спортисти ще бъдат приветствани от ръководители на БОК и на домакините от Албена АД. Както постоянно след формалната част и дефилето на участниците по спортове още веднъж ще се извие българското хоро, което към този момент се трансформира в обичаен знак на фестивала. Състезанията ще се състоят в първокласните и чудесно поддържани спортни арени на комплекса " Албена “, който през 2019 година стана първият в историята, почетен от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES Europa) с купата " Европейски курорт на спорта “.

След като през последните три години дебют на фестивала поредно направиха бейзболът, брейк танците и стрийт фитнесът, в този момент още веднъж в програмата са включени шампионати за най-хубавите млади брейкъри и бейзболисти. Тези по този начин нашумели съревнования в градска среда са измежду обичаните на младежите и това е причина за приобщаването им в олимпийското семейство. По този метод БОК откликва на интереса при подрастващите и на трендовете от ден на ден ърбан спортове да бъдат застъпени в стратегиите на световните конгреси. Бейзболистите още веднъж ще се състезават на мини шампионат в Албена, а най-новият олимпийски спорт брейк ще бъде показан с батълите на младите асове у нас. Брейк танците ще излъчат първите в историята олимпийски първенци на игрите в Париж след два месеца.

Наред с това, надпревари в Албена ще се провеждат в спортовете бадминтон, баскетбол 3х3, лека атлетика, плажен волейбол, плажна битка, плуване, минифутбол и тенис на маса. В тях, съгласно другите наредби в обособените дисциплини, ще вземат участие младежи родени в интервала 2006 – 2010 година. Много мощни се обрисуват шампионатите по тенис на маса и битка, където за присъединяване са записани нашите преоктонационали. В тениса на маса конкуренциите са последно контролно преди идващите значими тествания в календара на федерацията, измежду които са и идните при започване на юни също в Албена Балкански игри.

Както постоянно фестивалът на БОК е под мотото " Да открием олимпийските очаквания на България “. От основаването си до момента тези надпревари са били първо съществено тестване за доста български спортни очаквания, по-късно утвърдили се в националните тимове, взели участие в юношески олимпийски игри, а огромна част от тях към този момент и на олимпийски игри. Целта на фестивала е да способства за популяризирането на главните идеали, правила и полезности на олимпизма и разпространението им измежду младото потомство, както и да даде опция за изява на младите спортни гении.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР