Не е задължително да сте близки приятели с всички в

...
Не е задължително да сте близки приятели с всички в
Коментари Харесай

6 начина да спечелите симпатиите на колегите си

Не е наложително да сте близки другари с всички в офиса, само че е потребно - за самите вас и за цялостната атмосфера - да имате положителни връзки. Работите с тези хора всекидневно, постанова ви се да си помагате, зависите от тях и те от вас. Ако ви харесват, това ще улесни доста служебния ви живот.

От Money.com показват няколко метода, подкрепени от научни проучвания, посредством които можете да спечелите благосклонностите на сътрудниците си.

1. Бъдете открити. Споделяйте персонална информация за себе си. Учени са открили, че хората, които го вършат притеглят по-голямо доверие от по-затворените персони. Разбира се, не приказваме за прекомерно интимни неща, а по-скоро за ползи, занимания, пътувания и така нататък

2. Научете се да слушате. Не е значимо единствено да прокарате своите хрумвания и визии, а и да обръщате внимание на останалите, да показвате, че мнението им ви интересува.

3. Поставяйте се на мястото на другите. Това не е по никакъв начин елементарно изключително в случай че индивидът е напълно друг от вас. Но по този начин ще съумеете да го разберете по-добре и да прецените какво би трябвало да е личното ви поведение, с цел да го спечелите на своя страна.

4. Правете похвали, само че... не прекалено много. За всеки е значимо работата му да бъде ценена. Прекаленото превъзнасяне обаче наподобява подправено.

5. Прекарвайте време с всички. Използвайте обедната отмора или тази за следобедно кафе, с цел да поговорите с сътрудници, с които директната работа не ви свързва постоянно. Не е огромно изпитание от ваша страна, а пък слага основата за продуктивни взаимоотношения.

6. Не забравяйте дребните жестове. Може би ви е погрешно или имате неприятен ден. Това обаче не е причина да си го изкарвате на сътрудниците. Не пропускайте да кажете " положително утро ", " сбогом ", " благодаря ". Питайте хората по какъв начин са. Имиджът ви на прелестен, общителен човек ще играе във ваша изгода.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР