Понякога е нужно повече от автобиография и мотивационно писмо, за

...
Понякога е нужно повече от автобиография и мотивационно писмо, за
Коментари Харесай

4 умни неща, които можете да направите, когато си търсите работа

Понякога е нужно повече от автобиография и мотивационно писмо, с цел да се отличите от останалите претенденти за работа. За да подпомогнете търсенето си на ново работно място, от Business Insider предлагат да извършите тези четири неща.

1. Пуснете връзките си в деяние.

Колеги от университета, другари, хората от предходното ви работно място... споменете пред тях, че си търсите работа. Дори и сега да не могат да ви предлагат нещо, ще ви имат поради.

2. Използвайте връзки, с цел да създавате връзки.

Познати може и да ви насочат към нова опция, само че по-често се случва да ви дадат контакти на различен човек, с който да се свържете по въпроса. Възползвайте се от това и търсете колкото се може повече запознанства. В последна сметка не се знае по кое време ще се отвори вратата.

3. Проверявайте уеб страниците с разгласи всеки ден.

Ако го вършиме единствено един път в седмицата да вземем за пример, рискувате да пропуснете някоя. Отваряйте и уеб страниците на обособени компании от вашата сфера на активност, тъй като от време на време те избират да разгласяват информация за свободните места единствено там. Следете и обществените мрежи, да вземем за пример LinkedIn.

4. Поддържайте се заети.

Това, че сега нямате работа, не значи да мързелувате. Захванете се с нещо на свободна процедура, запишете се на курс, който да усъвършенства уменията ви, или пък с занимание, което да ви развие като персона. Когато най-накрая ви поканят на събеседване, в действителност ще впечатлите интервюиращите с активността си.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР