Да си силен психически в тежки ситуации е огромно изпитание.

...
Да си силен психически в тежки ситуации е огромно изпитание.
Коментари Харесай

7 характерни черти на личностите със силна психика

Да си мощен душевен в тежки обстановки е голямо тестване. Изискват се храброст, непримиримост, издръжливост. Но там, където другите виждат непробиваеми бариери, душевен устойчивите хора виждат просто провокации. Добрата вест е, че всеки може да усъвършенства психическата си мощ с построяването и развиването на избрани привички, написа Entrepreneur. Ето кои са част от присъщите черти на личностите със мощна душeвност:

1. Те одобряват смяната.

Психически мощните хора са гъвкави и адаптивни. Те знаят, че страхът от смяна може да бъде парализиращ и, че той съставлява сериозна опасност за техния триумф и благополучие.

2. Те не се съпоставят с другите.

Психически мощните хора не слагат оценки на другите хора, тъй като знаят, че всеки има какво да предложи и, че не е нужно да тъпчат останалите, с цел да се усещат добре.

3. Те ​​са прочувствено интелигентни.

Емоционалната просветеност е крайъгълният камък на психическата мощ. Не можете да сте душевен мощни в случай че не сте способни да разбирате и толерирате мощни негативни страсти и да знаете по какъв начин да ги употребявате за нещо продуктивно.

4. Те знаят по кое време да кажат „ не “.

Когато е време да се каже „ не “, душевен мощните хора заобикалят изречения от рода на: „ Не мисля, че мога “ или „ Не съм сигурен “. Те споделят „ не “ с убеденост, тъй като знаят, че когато отхвърлят нов ангажимент, те поемат отговорност за към този момент признатите задължения и си дават нужното време, с цел да ги изпълнят сполучливо.

5. Те са уверени.

Психически мощни хора имат вяра в концепцията, че метода ни на мислене оказва голямо въздействие върху нашата дарба да реализираме триумфи. Неотдавнашно изследване в Университета в Мелбърн сподели, че уверените хора печелят по-високи заплати и получават покачване по-бързо, в сравнение с другите.

6. Те знаят по какъв начин да се оправят с сложните хора.

Психически мощните хора управляват взаимоотношенията си с токсични персони, държейки страстите си под непоколебим контрол. Когато им се постанова да се изправят против токсични хора, те подхождат към обстановката колкото се може по-рационално.

7. Те не живеят в предишното.

Психически мощните хора знаят, че прочувственото ни положение зависи от нещата, върху които фокусираме вниманието си. Когато се концентрирате главно върху проблемите, вие създавате и поддържате отрицателни страсти и стрес, които въздействат зле на вашето показване.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР