Конфликтите на работното място са неизбежни, освен ако не работите

...
Конфликтите на работното място са неизбежни, освен ако не работите
Коментари Харесай

3 начина да разрешите конфликт на работното място

Конфликтите на работното място са неизбежни, в случай че не работите от у дома. Все отново, офисът е място, събрал в себе си толкоз разнообразни хора с още по-различни визии и цели. От друга страна, неналичието на спорове е индикация, че сериозното мислене и търсенето на сполучливи и работещи решения липсват във компанията. Затова в множеството случаи тези обстановки и разногласия са градивни. А ето и няколко метода по какъв начин да разрешите даден спор.
1. Определете търсения резултат
Първото нещо, което би трябвало да определите, влизайки в спор, е какво желаете да постигнете. За разлика от „ обикновените” взаимоотношения, не всички корпоративни проблеми приключват с обятия и ръкостискания. Можете да изберете някой от следните способи за деяние:
- Сътрудничество
Тук двете страни не горят мостовете между тях и не се пробват да излязат спечелили. Вместо това те работят дружно, с цел да открият най-хубавите решения на проблемите, които изпитват.
- Избягване
С този метод, вие пренебрегвате клюките, мненията и всичко отрицателно. Въпреки че методът за отбягване не се предлага, той е много сполучливо използван, когато „ залозите” са доста ниски и връзките сред двете страни няма да се влошат.
- Отстъпване
Смятате, че потребностите на другата страна са по-важни от вашите сега и сте подготвени да я оставите да " завоюва ", с цел да постигнете мир и естетика. Както подсказва този метод, едната страна в разногласието отстъпва обратно, с цел да угоди на другата.
- Компромис
Компромисният метод значи, че всяка страна получава компромиси и желае да работи в екип в името на положителните резултати. Тук няма губещи, защото забърканите в разногласието се стремят към баланс с техните претенции.
2. Задайте някои правила
Старата сентенция, която споделя, че „ са нужни години, с цел да се построи доверие и единствено един момент, с цел да се разруши”, е вярна. В резултат на това съществуват някои правила за това по какъв начин да се реализира помирение на работното място. Няма значение какъв брой дребен е спорът, рестриктивните мерки са наложителни. В взаимозависимост от сериозността на разногласието е редно да не се взима страна, да се разпитат всички осведомени със случая сътрудници, да се лимитират пълномощията на дадените чиновници или краткотрайна отпуска до изясняване на разногласието.
3. Подобрете информационните си умения
Решаването на спорове зависи от способността ви освен да чувате казаното, само че и да дешифрирате нюансите на думите, езика на тялото, въздишките и даже тишината. Винаги се старайте да споделяте лице в лице, тъй като е същинско предизвикателство да се предават страсти в имейли и всевъзможни информационни приложения. Говорете ясно и малко и задавайте въпроси.

Редактор: Елица Христова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР