Често срещана ситуация е да отидете на интервю за работа

...
Често срещана ситуация е да отидете на интервю за работа
Коментари Харесай

Какво да правите, ако кандидатствате за работа, но нямате отговор

Често срещана обстановка е да отидете на изявление за работа и единствено няколко по-късно компанията като че ли потъва „ вдън земя”- нито позвъняване, нито имейл. Като цяло, фирмите не са законово задължени да дават неприятни вести на претендентите, всичко е въпрос на благосклонност и образование. Но когато за една позиция аплайват 200 души, доста по-лесно е да споделяш единствено с определения за длъжността, от колкото с останалите 199 индивида. Ето какво можете да извършите.
Помолете за противоположна връзка
Не изхождайте оттова, че някой е задължен да ви уведоми за какво не преминавате на по-горен стадий в кандидатстването. Но в случай че оставите визитка, телефон или просто помолите откровено да ви се обадят, без значение от отговора, по-вероятно е да го създадат.
Липсата на отговор не постоянно значи отвод
Не прибързвайте с черните мисли и отчаянието. Ако кандидатствате за по-начална позиция, вид чиновник, избирането сигурно ще трае повече време. В случай, че никой не ви е уведомил по кое време да очаквате отговор, общоприетият период е 2 седмици, само че има и компании, които се обаждат след към месец.
Кандидатствайте посредством посредническа компания
Фирмите за асортимент на фрагменти са извънредно известни към този момент, без значение от коя страна на барикадата се намирате. Оставяйки автобиографията си там, можете да бъдете спокойни, че няма да си губите времето с безсмислени изявленията, а пък и постоянно ще имате противоположна връзка.

Редактор: Елица Христова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР