Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи Жил Симон с 6:2,

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи Жил Симон с 6:2,
Коментари Харесай

Григор Димитров мина през Жил Симон и се класира за 1/8-финалите в Барселона

 Григор Димитров: Приоритетът ми е да се показва добре на клей (видео)  Григор Димитров остава 5-и в света
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи Жил Симон с 6:2, 6:1 в дуел от втория кръг на шампионата от категория АТP 500 в Барселона и се класира за 1/8-финалите в конкуренцията.

Хасковлията показва прелестна форма и сякаш в действителност е покачил равнището си на клей, откакто безусловно премаза някогашния номер 6 в света.

Димитров влезе малко мъчно в мача, откакто взе много мъчно второто си подаване за 2:1. В петия гейм първата ни ракета изостана 0-40. Спаси първия брейкбол с технично драйв воле, а след това с мощни и дълбоки форхенди докара до дюс, преди да извади подаването си.

В идната част Григор показва чудесно многообразие, като даже на моменти се защитаваше с лифтирани удари, а след това търсеше слайс, с цел да нападна. Така извади от темп Симон, дръпна 30-40 и осъществя брейкбола – 4:2. Димитров затвърди, а след това постави точка на сета от посрещане – 6:2.

Серията му продължи и във втората част, в която българинът поведе с 3:0, преди да даде на Симон да вземе втория си сервис гейм в този сет за 3:1. Хасковлията бе непогрешим в петото разиграване и дръпна напред с 4:1, а по-късно поведе 40:15 в подаването на противника си.

Жил обаче се бори до край за сервис гейма си и съумя да изравни, като на 2 пъти имаше опция да го затвори в своя изгода. Толкова благоприятни условия за пробив имаше и Григор, който съумя при третия си опит да го пречупи и за 4-и път в мача записа брейк за 5:1. При този резултат българинът сервираше за успеха и затвори мача – 6:1.

Утре Гришо ще играе с тунизиеца Малек Джазири от който загуби през февруари в Дубай. Пътят му към полуфинал в събота с австриеца Доминик Тийм наподобява разчистен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР