Напоследък стана модерно всеки да се интересува от ретроградният Меркурий.

...
Напоследък стана модерно всеки да се интересува от ретроградният Меркурий.
Коментари Харесай

Отново ретрограден Меркурий! Не започвайте нищо важно!

Напоследък стана съвременно всеки да се интересува от ретроградният Меркурий.

Пише се по уеб сайтове и се приказва по малките екрани. Особено откогато даде звук министър ръководителя. Мнозина се плашат от ретроградният Меркурий като демон от тамян. Всичко, което се изрежда, че може да се случи е в границите на вероятното деяние на планетата, само че напълно не е наложително да ви се случи всичко на куп. Опасността, която иде е по-скоро пресилена, в сравнение с действителна. Просто бих споделила: ”Живейте си живота и единствено спазвайте разпоредбите.” Сами знаете от години, че в случай че пипнете огъня ще се опарите и може да се изгорите. И го употребявате все пак ежедневно, само че не го пипате. Същото е и с въздействието на Меркурий. Ние астролозите даваме указания, които вие би трябвало да спазвате.

Първо какво значи назадничавост на планета? На нас от Земята ни се коства, че планетите се движат напред. В един миг те забавят придвижването си, стопират и стартира да ни се коства, че се връщат обратно. Всъщност всичко е единствено образно. В реалност планетата единствено е забавила своя ход. Без светилата, всички планети стават ретроградни в едно или друго време. Когато една планета е ретроградна, тя се намира неподвижен, а тогава не може да управлява дейностите, за които дава отговор и по тази причина настава безпорядък. Време за преосмисляне на полезностите ни. Може да видите още веднъж хора от предишното си, да се върнете към остаряла връзка или сътрудник.

В момента Меркурий ще е назадничав от 13 август до 5 септември, като преди и по-късно бива стационарен. Някои астролози намират дори този интервал за по-опасен. За всичко, за което се написа по-долу, отпуснете по ден-два преди и след ретроградността.

Какво не би трябвало да се прави през времето на назадничав Меркурий?

Не започвайте нищо значимо! Но може да довършвате започнатото, да се върнете към остарели планове, да преразгледате остарели проекти. Ще срещнете доста компликации и пречки, а може и нищо да не излезе от цялата работа. Само прахосване на нерви.

Не вземайте значими решения, по-късно може да се наложи да ги преразгледате и измененията.

Не подписвайте никакви контракти, обезателно не сключвайте цивилен брак! Обичайно браковете, които се сключат през подобен интервал са недълготрайни и с времето се разпадат. Стига се до раздели.

Избягвайте да си купувате всякаква техника, още повече лек автомобил. Голяма е вероятността да имате след това постоянно проблеми, да се окажат дефектни и ремонтите да ви излязат прекомерно скъпо.

Като изключим животозастрашаващите интервенции, избягвайте да приемате хирургически интервенции по това време. Твърде е огромна вероятността да не помнят във вас някоя марля или инструмент или заради друга някоя причина да се прави повторна проверка и ново отваряне. Да не се вземат и значими медицински решения от лекарите. Това може да коства много неточности в следствие. Избягвайте да ви слагат диагноза по време на назадничавост на Меркурий.

Когато пишете на компютъра, запомняйте постоянно информацията си, съхранявайте добре файловете си, защото може нещо да ви изчезне. Възможно е компютърът ви да се срине, да прихванете вирус или да се появи някакъв различен проблем. Ако би трябвало да инсталирате нов програмен продукт, по-добре изчакайте да отмине интервала.

Меркурий е планета на търговията. Не се предлага да купувате и да продавате парцели и земя в този интервал. Може да бъдете грубо прецакани или да станете жертва на шикалкавене и машинация.

Преди пътешестване проверявайте подробно автомобила си дали всичко е наред. Карайте деликатно, избягвайте да изпреварвате други коли при по-рисковани обстановки.

Меркурий е планета на връзките. В връзките също могат да се явят проблеми, да зародят недоразумения, взаимно да не се разбирате, всеки да разбере друг час за среща, нещо всекидневно става да се закъснява. Склонност да се интерпретират думите и постъпките на другите по друг и погрешен метод. Често се споделя едно, а се схваща друго.

Не е за предпочитане да установявате нови запознанства, да стартирате нови връзки. Представата за индивида няма да подхожда на действителността и след интервала на назадничавост може да се разделите, когато прозрете, че нещата не са такива, каквито са ви изглеждали.

Губим бдителността си. Пазете движимостите си да не изчезнат, както телефона, по този начин и документите.

Избягвайте да харчите повече пари и изключително за по-скъпи покупки. Не поръчвайте онлайн покупки, не изпращайте по пощата скъпи дарове, значими колета. Има възможност да стане комплициране и да се изгубят.

Не е удачно време за пренасяне или започване на нова работа, нито за започване на курсове.

Както има лунен календар и лунни етапи, по този начин има и Меркуриански календар и меркуриански етапи. Тези етапи засягат повече хората на научният и интелектуалният труд, свързани с творчеството, с общуването, планирането, публицистите и други. За всичко, което се свързва с „ мозъка”. Важно е да се знае по кое време да го напрягаме, по кое време да е в режим отмора. За това дават отговор етапите на Меркурий. Те са четири като при Луната, само че за разлика от нейните, не могат да се следят даже с телескоп, защото дистанцията сред Меркурий и Слънцето е 28 градуса, т.е., той е ситуиран прекомерно покрай яркото Слънце.

Разположението на Меркурий по отношение на Слънцето все още на изгрева дефинира направлението му по менталните сфери по остта на времето – към бъдещето или предишното.

От 21.06. до 27 август Меркурий е вечерен, т.е. не е надъхан към новото, рискованото, изисква нерешителност в връзките. Мисленето е по-скоро догматично. Добре е да се употребяват нормалните способи на другарство и приемане на информация. През същото това време се намира в ІV-та си фаза - аналитичната. Време, в което мозъкът ни би трябвало да не се претрупва и да си почива, по-малко да се поддържа връзка.

На 27 август Меркурий ще стане утрешен до 9 октомври по време на първа и втора фаза. Тогава ще е надъхан към новото и прогресивното. Активно се възприемат и употребяват новите познания и способи, насочени към бъдещето. Вече ще се намира в първата си фаза до 5 септември – идейната и ще могат да се обмислят нови планове и първите стратегически стъпки в интелектуалната активност, която ще се реализира през втора и трета фаза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР