На 1 и 2 април 2024 година Меркурий вече забавя

...
На 1 и 2 април 2024 година Меркурий вече забавя
Коментари Харесай

Иде ретрограден Меркурий в Овен: Вихрят се тайни и задкулисни действия

На 1 и 2 април 2024 година Меркурий към този момент забавя своето придвижване и е в стационарна фаза, а от 3 до 23 април в това число е назадничав. Между 24 и 26 април той още веднъж е в стационарна фаза, като се приготвя за непосредствено придвижване от 27 април нататък.

Не бива да се подценяват и стационарните етапи преди и след ретроградното му придвижване, тъй като те са много объркващи и също по този начин неподходящи за нови инициативи или рисковани дейности. 

Меркурий е планета на общуването, обмяната на информация, договарянията, търговията, образованието, техниката и превоза. Тъй като е в огнения знак Овен, ръководен от Марс, представете си по какъв начин ще се отразява на общуването сред хората. Меркурий в Овен е целеустремен. Иска всички да го слушат, податлив е да спори и не обича да изслушва. По принцип мисли и взима решения бързо, в някои случаи даже подхваща опасности. Не е толерантен и постоянно прибързва.



В интервала 01.04–26.04.2024 година е най-подходящо да се обърнем обратно и ревизираме свои минали дейности, решения и взаимоотношения, да върнем остарял дълг или жест към някого, да преосмислим случилото се досега и се вгледаме надълбоко в себе си. Този интервал ще бъде много забавен в международен проект, в това число и у нас, тъй като Марс (планетният шеф на Овен) е в знака Риби.

Ще ставаме очевидци на съществени злословия и интриги по високите етажи на властта и в медиите.

Ще става ясно къде вярна, къде измислена информация за минали фалшификации, измами и злоупотреби. Трудно ще се реализира въобще някакво съгласие и единодушие – всеки ще приказва, само че никой няма да изслушва и ще желае да бъде водач.

Но поради позицията на Марс в Риби много интензивно ще се вихрят секрети и подмолни дейности. 

По време на назадничав Меркурий е затруднена връзката като цяло, мисленето и решенията при някои хора са прибързани и комплицирани. Можем да чакаме в международен проект по-неадекватни дейности, митинги и стачки; проблеми в превоза, образованието, търговията, услугите, договарянията, техниката/автомобилите. Тъй като Меркурий се свързва с младежите и учебните заведения, не са изключени прояви на експанзия и сбивания сред възпитаници, както и по време на спортни мероприятия. 

С Марс в Риби и назадничав Меркурий в Овен

неподходящите проявления могат да обиден военните, полицията, спорта, религията и църквата, опазването на здравето и фармацевтиката,

флота, търговията с оръжие и така нататък Много хора не усещат по този начин мощното въздействие на назадничав Меркурий, изключително в случай че той образува удобен аспект към Слънцето и изключително към рождения Меркурий. По-неутрално ще бъде въздействието му за родените под знаците и с Меркурий в Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей, а ненапълно и за знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Но както постоянно, при всеки обособен човек въздействието зависи от неговия персонален хороскоп. Първите 4 знака имат опция да срещнат остарели другари или други хора от предишното. Ще употребяват доста по-конструктивно силата на ретроградния Меркурий. За вторите 4 знака е значимо да демонстрират повече еластичност и да се приспособяват. 

Най-неблагоприятно ще бъде въздействието на ретроградния Меркурий в Овен за родените със Слънце и Меркурий в съществените знаци Овен, Рак, Везни и Козирог.

Тези съществени знаци са най-уязвими в интервала 1–26 април за разногласия и спорове с родственици, сътрудници, началници, съперници, другари и всевъзможни други хора. Възможни са както съществени проблеми в общуването и с документите, по този начин и в образованието, търговията, договарянията, с превоза и напредването с транспортните средства. Обърнете съществено внимание на автомобила си преди да пътувате някъде (запалителна система, запалител, свързващи елементи, светлини и мигачи, нагревател, водна/бензинова помпа), а даже и да шофирате единствено в своето обитаемо място.

Ще пораждат повреди в колите, домашната или офис техниката, в машините (който работи с такива).

В най-негативната си демонстрация при ретро Меркурий в Овен са вероятни сбивания, пострадвания оръжие или нож/машина, транспортни произшествия, експрозии и пожари, неприятности с полицията. 

Какво не е уместно да вършим в интервала 1–26 април?
Да не започваме нова работа, в случай че не е краткотрайна и по заместване;Да не стартираме нови бизнес проекти;Да не вършим нови регистрации на компания или друго;Да не започваме нови другарства и интимни връзки;Да не сключваме брак, в случай че не сме родени с назадничав Меркурий и то в знаците Близнаци, Везни, Стрелец или Водолей;Да не подаваме значими документи в институции;Да не подписваме нови значими контракти и споразумения;Да не купуваме нова техника за бита/офиса, здравна инсталация, машини, автомобил, телефон и други;Да не вършим други огромни капиталовложения;Да не подхващаме рисковани, недомислени действия;Да не бързаме;Да не демонстрираме нападателно държание в общуването;Да не се преместваме в нов дом;И най-важното – да не правим планови интервенции, изключително в региона на главата. Това не важи, несъмнено, за незабавните и животоспасяващи интервенции. 
Какво е уместно да вършим сред 1 и 26 април?
Да забавим темпото;Да довършим остарели, незавършени задания и проекти;Да създадем проверка и ремонти в документи – персонална или фирмена, писмени разработки, закони, правилници, подзаконови актове и т.н;Да се вглеждаме повече в себе си, да преосмислим държанието и поправяме грешките от миналото; Да преразгледаме минали дейности и взаимоотношения;Да разгадаем остарели разногласия и да подобрим взаимоотношенията с някого;Да подменим персонални документи с изтичащ срок;Да преподпишем съществуващи контракти за услуги с изтичащ срок;Да се явим на изправителен изпит;Да ремонтираме дома или част от него, други дребни поправки и ремонти в автомобила и всякаква техника/машини;Да караме деликатно със съобразена скорост.
Ретроградният Меркурий има свойството да забавя, затруднява и всичко. При замяна на персонални документи и преподписване на контракти с изтичащ период четете добре, тъй като може да има неточности и комплициране на информацията.

Всички, които работят с информация, документи и здравна инсталация да бъдат изключително деликатни и съсредоточени, с цел да не позволен неточности.

Същото важи и за работещите с оръжие, със запалими и избухливи субстанции, машини и режещи принадлежности, с цел да се избегнат контузии, пострадвания, детонации или пожари. Пазете от загуба персонални документи, информация, телефон, багаж при пътешестване, куриерски колета и други. 

Марги Паскалева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР