На фона на продължаващата глобална конкуренция за валутна доминация, в

...
На фона на продължаващата глобална конкуренция за валутна доминация, в
Коментари Харесай

Прогноза: Тръмп ще бъде избран за президент и ще спаси долара

На фона на продължаващата световна конкуренция за валутна доминация, в която вземат участие страните от БРИКС, прогнозите сочат евентуална победа на Доналд Тръмп на президентските избори през 2024 година, което може да окаже доста въздействие върху силата на щатския $.

VanEck, компания за ръководство на активи, изложи упованията си за завръщането на Тръмп в Белия дом, като предвижда основни последствия за представянето на $ на международната сцена.

Анализът на VanEck, отнасящ се до траекторията на Биткойн през идната година, включва тяхната прогноза за конкурентни избори, вследствие на които Тръмп ще си обезпечи преизбиране с 290 електорални гласа.

Този предстоящ резултат е на път да докара до обилни геополитически последствия. През миналата година полемиките се концентрираха върху възхода на обединението БРИКС, изключително белязан от основното известие за разширение по време на годишната им среща на върха през 2023 година Едновременно с това напъните им да понижат зависимостта от $ в международната търговия набраха скорост. Очакванията обаче сочат евентуална смяна в близко бъдеще.

В лицето на натиска на БРИКС против щатския $ прогнозата на VanEck сочи победа на Тръмп в президентската конкуренция през 2024 година, което е сигнал за съгласувани старания за стабилизиране на позицията на валутата.

Предвиждането за завръщане в Овалния кабинет с 290 електорални гласа, както уточни компанията за ръководство на активи, нарежда Тръмп още веднъж като водач на нацията. Той намерено изрази загрижеността си по отношение на спада на $.

В диалог с Лари Кудлоу от Fox той посочи провокациите пред страната, като ги отдаде частично на намаляващия престиж на $:

Следователно преизбирането на Съединените щати може да бъде основна стъпка в напъните им да възстановят стабилността си, изключително на фона на световните опити за ограничение на представянето на $ в интернационалната търговия.

Завръщането на Тръмп на поста може да символизира възобновен оптимизъм във връзка с бъдещето на $. Освен това преизбирането му може да е сигнал за смяна в политическите тактики, които да противодействат на самодейностите на БРИКС. В последна сметка сходен резултат за 2024 година, подобаващ на прогнозата на VanEck, може да подмлади отслабващата мощ на зелените пари.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР