В отговор на неотдавнашния пробив в сигурността Gala Games издаде

...
В отговор на неотдавнашния пробив в сигурността Gala Games издаде
Коментари Харесай

Gala Games мигрира към V2 след скорошния хак

В отговор на неотдавнашния пробив в сигурността Gala Games издаде незабавна рекомендация към всички притежатели на токени да преминат неотложно към новия контракт V2.

Този ход следва неразрешеното издаване и продажба на 5 милиарда токена GALA, което докара до забележителна загуба на цената на токена. Договорът V1 на GALA изтича в среднощ UTC, което прави прехода към V2 извънредно значим.

Gala Games разгласява публично уведомление, в което приканва всички притежатели на GALA токени неотложно да трансферират притежанията си към контракт V2. Това деяние е от решаващо значение, с цел да се предотвратят по-нататъшни загуби, откакто беше употребена накърнимост за добиването на 5 милиарда токена, които след това бяха продадени на децентрализирания продан Uniswap.

Бързата продажба на тези токени на 20 май докара до спад на цената на GALA с близо 15% в границите на няколко часа, което утежни обстановката.

Компанията даде подробни указания за миграция в формалните си канали и акцентира значимостта на завършването на прехвърлянето преди извеждането от употреба на остарелия контракт. Непреминаването към контракт V2 може да докара до обилни финансови загуби за притежателите, защото договорът V1 ще стане неактуален.

Gala Games и преди се е сблъсквала с провокации, свързани със сигурността. В началото на 2021 година платформата загуби $130 милиона заради експлойт, който засегна почти 8.65 милиарда токена GALA.

Последиците от този случай доведоха до правни разногласия сред съоснователите, което попречва напъните за възобновяване и разклати доверието на вложителите.

Предвид тези повтарящи се проблеми със сигурността Gala Games работи интензивно за възстановяване на своите протоколи за сигурност и инфраструктура, с цел да предотврати бъдещи нарушавания. Преминаването към контракт V2 е част от тези старания, ориентирани към подсилване на сигурността на платформата и възобновяване на доверието на потребителите.

След пробива в сигурността цената на GALA спадна доста, което е типична пазарна реакция на сходни произшествия. Стойността на токена спадна от $0.0467 до $0.0397, отбелязвайки внезапен спад за къс интервал от време.

Въпреки този спад, въвеждането на контракта V2 се преглежда като позитивна стъпка към справяне с уязвимостите на платформата. Ако то бъде сполучливо изпълнено, се чака да увеличи сигурността, да усъвършенства опциите и успеваемостта на транзакциите и да спомогне за възвръщане на инвеститорското доверие.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР