В понеделник централната банка на Бразилия обяви, че ще въведе

...
В понеделник централната банка на Бразилия обяви, че ще въведе
Коментари Харесай

Бразилия планира да регулира крипто сектора до края на 2024 година

В понеделник централната банка на Бразилия разгласи, че ще вкара поетапно контролиране на криптоактивите и доставчиците на услуги за виртуални активи, като регулаторните оферти се чакат до края на тази година.

Този метод забавя завършването на регулаторния развой, който в началото беше задействан със закон от 2022 година, с който на централната банка беше предоставено пълномощието да контролира крипто бранша.

Миналата година, по време на чуване в Конгреса, шефът по регулациите на банката Отавио Дамасо предвижда, че регулацията ще бъде финализирана до юни 2024 година През декември 2023 година централната банка инициира обществена консултация по въпроса, която завърши през януари. Сега обаче тя възнамерява да стартира нова консултация през втората половина на тази година.

Централната банка осведоми Reuters, че първичната социална консултация има за цел да събере информация от обществеността и да прегледа въпроси, които не са обхванати от закона от 2022 година, като да вземем за пример отделянето на активите на доставчиците на услуги за виртуални активи. Тази предварителна фаза изискваше обилни старания от страна на регулаторните екипи заради разнообразните действия и структури на субектите в бранша на виртуалните активи.

„ “, съобщи централната банка.

Очаква се този идващ стадий да докара до по-нататъшно рационализиране на нормативната уредба, като обезпечи повсеместен контрол и контролиране на разрастващия се криптопазар в Бразилия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР