Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение

...
Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение
Коментари Харесай

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър разгласява обществено утвърденото решение по правосъдно дело, в което вземат участие австралийският бизнесмен Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

През 2021 година COPA, група от компании, занимаващи се с Биткойн и крипто, заведе дело в съда, обвинявайки Райт в подправяне на документи и лъжесвидетелстване. Зад COPA стоят известни имена в крипто промишлеността, в това число Block, Inc. и Coinbase Global, Inc.

Терминът „ “ демонстрира, че правосъдното решение е било публично признато и одобрено от по-висшестоящ орган, което го прави правно обвързващо.

Съдия Мелър отхвърли претенциите на Крейг Райт, че той е “ “, основателят на Биткойн. Това решение е взето след петседмичен правосъден развой през март и оказва доста въздействие върху продължаващите правосъдни борби на Райт по отношение на неговите изказвания.

Съдебното решение разкрива, че предприемачът е направил голям брой фалшификации, като арбитър Мелър съобщи, че Райт е показал подправени документи в поддръжка на изказванието си и е употребявал съдилищата като средство за машинация.

Съдия Мелър в детайли разказва в решението, че Райт е фалшифицирал доказателства в огромен мащаб. Той посочи, че доказателствата на Райт са „ в най-хубавия случай съмнителни или с доста съмнителна съответност, или напълно косвени, а в най-лошия случай са изфабрикувани “.

Въпреки че по време на правосъдния развой призна някои неавтентични документи, Райт поредно отхвърля да признае за каквито и да било фалшификации.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР