Gala Games, популярен проект в пространството на Web3 игрите, претърпя

...
Gala Games, популярен проект в пространството на Web3 игрите, претърпя
Коментари Харесай

Хакер е създал GALA токени за над $200 милиона след пробив на сигурността

Gala Games, известен план в пространството на Web3 игрите, претърпя сериозен пробив в сигурността на 20 май.

Хакер е манипулирал смарт контракт на платформата, създавайки 5 милиарда GALA токена, оценени на към $214 милиона.

Хакерът съумя да продаде 592 милиона от тези токени за 5,952 ETH , което се равнява на към $21.8 милиона. В отговор Gala Games бързо сложи в черния лист портфейла на хакера, с цел да предотврати по-нататъшно очистване на токени.

В обществено изказване Gala Games увери потребителите, че си сътрудничат с органите на реда, с цел да проследят хакера и са подхванали стъпки за отбрана на техните системи. Главният изпълнителен шеф Ерик Шиермайер призна, че пробивът е разкрил пропуски във вътрешния им надзор, които от този момент са били отстранени. Той също по този начин загатна, че компанията работи с управляващите, в това число ФБР и Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, за разрешаване на обстановката.

Шиермайер акцентира, че техният главен ETH контракт за GALA остава сигурен, предпазен от портфейл с голям брой подписи. Разработчик на име Quit уточни, че адресът на хакера има достъп на равнище админ и предложи унищожаване на сходни привилегии, с цел да се предотвратят бъдещи произшествия.

След хакването цената на GALA падна от $0.047 на $0.038, само че отчасти се възвърне до $0.041. Междувременно измамници се пробваха да се възползват от обстановката, представяйки се за чиновници на Gala Games и споделяйки лъжливи връзки за хипотетична миграция на контракт.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР