Мотото на щанда на японската марка за автосалона е - “Семеен

...
Мотото на щанда на японската марка за
автосалона е - “Семеен
Коментари Харесай

Honda анонсира концептите си за автосалона в Токио

Мотото на щанда на японската марка за автосалона е - “Семеен дом, в който е весело! ” Салонът отваря порти на 11-и януари и Honda е подготвила за него пет концептуални модела. Най-интересен от тях е Modulo Neo Classic Racer Concept, развъртян на базата на родстъра Кей-клас Honda S660.

При него става дума за еволюция на заводския моден пакет Neo Classic. По-рано той оферираше единствено ретро-елементи в духа на 60-е години от предишния век, а сега са добавени състезателно-спортни елементи. От базовия модел S660 са премахнати всички остарели външни панели, като са оставени единствено вратите и покрива, след което в точките на закрепването им са инсталирани нови, с надалеч по-спортен изглед.

Под новите доста симпатични спортни “дрешки ” се крие автомобил със задно задвижване и типичният за “Кей-кар ” моделите мотор с ходов размер от 660 см³ (64 к.с., 104 Нм). Предавателната кутия е шестстепенна, механична или пък задвижването е вариаторно.

Рали традицията да се залепват на кръст лепенки на фаровете с цел да не се губят стъклата при удар,, при концепта е интерпретирана във тип на пластмасови “очила ”. Доста добре изглеждат раздувките на калниците, закопчалките с коланчета и страничните огледала изкаране само че предните калници.

Нява и капка подозрение, че кит-комплекта представен с Neo Classic Racer следващата година ще излезе в продажба по цена близка до тази на базовата комплектация на родстъра - 1 980 720 иени / 30 000 лв/. Между другото думата Modulo в името на концепта означава пренастроено окачване и усилени спирачки.

Вторият и много незлоблив Well Concept е развит въз основата на много агесимния на вид миниван Honda Step WGN. “Целта ни тук беше да покажем, че фамилният автомобил не трябва да наподобява мощен и твърд, а нежен и радостен ” - изяснява мотиваията си за него компанията.

Микрованът Honda N-VAN след намесата на дизайнерите се е трансформирал в Trip VAN, “позволяващ наслади с занимание по време на пътешествията ”. Хечбекът Honda Fit представя елегантна сбирка от цветни аксесуари за дами, а Civic Versatilist демонстрира нов аеродинамичен кит.

Круглите фарове, които са употребявани при три от петте концепта ще бъдат демонстрирани в Женева и на серийния електрокар Honda Urban EV. След това с такива “очички ” ще ни “намига ” и купето Sports EV.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР