Множество торнада удариха американския щат Айова като преобърнаха коли, унищожиха

...
Множество торнада удариха американския щат Айова като преобърнаха коли, унищожиха
Коментари Харесай

27 торнада за ден в САЩ, колко са били в Европа

Множество торнада удариха американския щат Айова като прекатурнаха коли, унищожиха домове и раниха хора. 27 известия за торнадо е имало в четвъртък в щата, оповестява Си Ен Ен (CNN). Точният им брой ще бъде оповестен от Националната метеорологична работа, когато проучат вредите.

Седем чиновници на компания в град Пела са били признати в болница с разнообразни пострадвания. Други 10 души са били ранени в град Маршалтаун. Говорителят на месната болница успокои, че никой от пациентите не е в сериозно положение.

Страшно торнадо удари Западна Германия

В град Бондурант има разрушени къщи, както и доста, които са мощно развалени.

В Европа през месец юни е имало 103 торнада ,

обобщават метеоролозите от Европейската лаборатория за рискови феномени, представени от NOVA. По-голямата част от случаите са регистрирани в акваторията на Средиземно море. Юни се оказва по-бурен от същия месец на предходната година, защото тогава е имало едвам към 70 торнада.

В анализите за миналия месец метеоролозите в Европа регистрират 491 рискови градушки с размер на зърната над 2 сантиметра. 13 от случаите са били на българска територия. Почти 900 са били записаните поройни превалявания, а към 500 – сигналите за ураганни ветрове.

Плажуващи в Русия снимаха огромно торнадо над Черно море в петък. Вижте го във видеото горе.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР