Много хора биха искали да имат домашен любимец вкъщи или

...
Много хора биха искали да имат домашен любимец вкъщи или
Коментари Харесай

Как да помогнете на домашния си любимец, ако не вижда добре

Много хора биха желали да имат домакински любим у дома или към този момент имат подобен. Не всеки човек обаче е кадърен да се грижи за куче или коте, в случай че то има проблем. За страдание доста чести са случаите, когато животните биват изоставяни, в случай че страдат от неизлечима болест, остават без една от лапите си, имат проблеми със зрението или са изцяло слепи. Това би било тестване за всеки човек и тогава в действителност се вижда каква е отдадеността му към животното. Как обаче можете да помогнете на куче или коте, което не вижда добре? Има няколко потребни неща, които е хубаво да знаете, когато се сблъскате с сходно тестване.

Дайте време на животното за акомодация

Домашен любим, който последователно ослепява, ще се научи да се приспособява към загуба на зрение лека-полека. Докато изцяло спре да вижда, той към този момент ще знае по какъв начин да се ориентира относително добре в заобикалящата го среда. Куче или котка обаче, които на процедура ослепяват за една нощ, ще се нуждаят от повече време, с цел да се приспособят. Ако вашият домакински любим внезапно е ослепял, дайте му най-малко няколко седмици, с цел да се приспособява към новата обстановка.

Помогнете му да привиква последователно

Слепият ви домакински любим ще има потребност да построи визия в мозъка си за дома и къде може да има проблеми с предвижването си и може да срещне рискове. За начало можете да оставите кучето или котето си в по-малка стая, където да свикне със заобикалящата го среда и по-късно да разузнае останалата част от вкъщи ви.

Не местете мебелите

Когато вашият кьорав домакински любим е основал новата си вътрешна карта, дръжте всички мебели на едно и също място. Преместването им в близост може да дезориентира и обърка животинката и даже да съставлява заплаха за сигурността, в случай че ръбовете на мебелите са остри.

Блокирайте достъпа до рискове

Нормалните битови предмети или места могат да станат рискови за слепи домашни любимци. За да ги предпазите, направете обширен оглед на дома си – както от вътрешната страна, по този начин и извън, и идентифицирайте евентуалните рискове за тях. Това могат да бъдат стълби, отворени тоалетни чинии, мебелни ъгли и вътрешни басейни. Уверете се, че четириногото ви ви няма да има достъп до тях и по този метод ще извършите живота му по-спокоен.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР