Котката може да бъде дистанцирана и независима, което не винаги

...
Котката може да бъде дистанцирана и независима, което не винаги
Коментари Харесай

Как да научим котката да идва при нас?

Котката може да бъде дистанцирана и самостоятелна, което не постоянно е идеално, когато имате потребност да дойдат при вас за нещо, да вземем за пример да ги вземете в сандъка им за пътешестване до ветеринаря. За благополучие, даже котките могат да бъдат подготвени да идват при вас, когато ги повикате, и в действителност не е толкоз мъчно да се направи! По-долу сме разрушили процеса на образование малко по малко, с цел да го създадем допустимо най-лесен за вас и вашата котка.

 infomax-logo-50-15-HW  

Как да научим котката да идва при нас?

Подготовка за образование

 котката Как да научим котката да идва при нас? фотография: pinterest

Намерете премия. Ако желаете котката ви да пристигна при повикване, би трябвало да предложите някаква премия. За разлика от кучетата, те не постоянно работят единствено, с цел да угодят на стопаните си. Ако вашето коте не счита, че ще бъде възнаградена за държанието си, тя може да не взе участие в активност.
Храната е мощно целесъобразна като премия. По-голямата част от тях ще работят за лакомство или храна, която обичат.

Изберете нещо друго от ежедневната им храна. Вземете особено лакомство от магазина или предложете малко деликатесно месо или риба звук. Може да се наложи да извършите някои проби и неточности, с цел да намерите вид храна, която вашето коте харесва.
Въпреки че главното наслаждение на множеството е храната, има някои котки, които просто не се интересуват толкоз. Ако котката ви като цяло не се интересува от храна, заменете лакомството със специфична играчка, обичана четка или даже несъмнено глезене, което котката ви харесва.

Вземете решение за позвъняване.

 котката Как да научим котката да идва при нас? фотография: pinterest

Направете неповторимо позвъняване, с цел да сигнализирате на котката си, че би трябвало да пристигна. Трябва да изберете нещо, което не е ежедневна фраза. Името й, да вземем за пример, е неприятен вид за позвъняване, защото евентуално го казвате в обстановки, в които не е належащо вашето коте да идва.

Това може да е объркващо. Помислете за неповторима фраза или тон, който можете да употребявате, с цел да я накарате да пристигна.
Шумовете могат да работят добре. Можете да кажете, че можете да кажете нещо като „ Ки-ки-ки! “ с висок глас. Можете да издадете тракване или скърцане. Свирката също може да свърши работа.
Можете също по този начин да изберете фраза, която не казвате постоянно. Можете да опитате нещо като „ Ела тук! “ или „ Лакомства! “ или „ Риба звук! “

Установете позитивна връзка сред звука и премията.

 котката Как да научим котката да идва при нас? фотография: pinterest

След като сте избрали своя звук и премия, започнете да установявате позитивна връзка. Ако желаете котката ви да реагира на избран тон, би трябвало да сте сигурни, че тя свързва този тон с позитивни неща. Обадете се и по-късно й предложете храна, лакомства, играчки или глезене като премия. Ако употребявате храната като премия, може да желаете да се обадите тъкмо преди вечерята.
Положителното укрепване е ключът към сполучливото образование на вашата котка да прави неща.

Създаване на табиет

Обадете се на котката си и по-късно предложете премия. След като премията и подкреплението са открити, можете да започнете времето за образование. За да започнете, започнете да й се обаждате. Предложете й премията незабавно щом тя отговори.
Застанете на няколко крачки от нея. Обадете се. Може също да е потребно да покажете на котката си премията, до момента в който я наричате. Например, можете да намачкате торба с лакомства или да закачите нейната играчка пред вас.
Веднага щом котката ви пристигна при вас, наградете я.

Дайте й лакомство или играчка, погалете я, изчеткайте я или участвайте във всяка премия, която сте открили.
Не се изненадвайте, в случай че й отнеме известно време, с цел да пристигна първоначално. Може да отнеме известно време, с цел да научи, че би трябвало да се приближи до вас, когато чуе вашето позвъняване. Бъди толерантен. Продължете да се обаждате, до момента в който котката ви разбере, че би трябвало да пристигна.

Увеличете дистанцията.

 котката Как да научим котката да идва при нас? фотография: pinterest

След като котката ви пристигна от малко разстояние, започнете да увеличавате дистанцията. Отдръпнете се още няколко крачки, когато повикате котката си. Опитайте да й се обадите от други стаи. Можете също да опитате да й се обадите, когато е разсеяна. Не забравяйте, че желаете вашата котка да пристигна, когато бъдете извикана в разнообразни обстановки. Промяната на дистанцията и обстановката може да помогне за определяне на държанието.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР