Връзката с нашия домашен любимец е способна да направи живота

...
Връзката с нашия домашен любимец е способна да направи живота
Коментари Харесай

Как да изберем подходящия за нас домашен любимец

Връзката с нашия домакински любим е способна да направи живота ни доста по-цветен, по-забавен и по-смислен. Рано или късно, той се трансформира в пълноправен член на фамилията и най-хубав другар.

Разбира се, без значение че обичаме животните, нямаме гаранция, че взаимният ни живот ще бъде прелестен и слънчев. При избора на домакински любим е значимо да се съобразим дали потребностите на животното съответстват с нашите благоприятни условия и метод на живот. Да бъдеш притежател на домакински любим е огромна отговорност – въпреки всичко поемаш отговорност за друго живо създание!

Затова желаете да сте сигурни, че можете да се грижите вярно за домашния си любим и да му осигурите удобна среда за живот, до момента в който е жив. В взаимозависимост от обстановката може да се наложи да помислите кое е най-лесното за гледане животно, кое е най-хубавото животно за деца или кое е най-приятелското животно.

Ето няколко съображения, за които би трябвало да помислите, когато избирате домакински любим:

Вашият график

 домакински любим Как да изберем подобаващия за нас домакински любим

Вашият домакински любим ще би трябвало да се грижи за него – пътувате ли постоянно или работите дълги часове? Ако очаквате децата ви да поемат огромна част от грижите за домашния любим, ще бъдат ли те прекомерно заети с учебно заведение и извънкласни действия?

Някои могат да минат и без доста внимание, като да вземем за пример рибките или някои влечуги. Други, като кучетата или котките, ще се нуждаят от всекидневно внимание за хранене, разходки, почивки в банята и така нататък Разбира се, допустимо е да сте ангажиран човек и въпреки всичко да имате нуждаещ се домакински любим, само че това може да ви коства повече, в случай че постоянно се постанова да наемате гледач или да употребявате услуги за дневни грижи за домашни любимци или за нощувка.

Вашият метод на живот

 домакински любим Как да изберем подобаващия за нас домакински любим

Активен човек ли сте, или предпочитате да гледате обичаните си сериали в Netflix по през целия ден? Някои домашни любимци имат потребност да излизат от къщата понякога, като да вземем за пример (не единствено с цел да употребяват тоалетната, само че и с цел да задоволят потребността си от скитане).

Ако сте човек, който избира да си стои у дома, само че въпреки всичко желае да има компанията на куче, би трябвало да помислите за породата. Някои породи се смятат за „ лесни за владение домашни любимци “. Съществуват редица породи, които не изискват особена поддръжка, като да вземем за пример дакелът и (вярвате или не) хрътката. Прочетете повече за тези кучета, които не се нуждаят от грижи. Определяйки метода си на живот вие вярно можете да изберете вашия домакински любим.

Потенциални промени в живота

 домакински любим Как да изберем подобаващия за нас домакински любим

Никой не може да предскаже бъдещето, само че доста от нас имат визия какво ще ни донесе идващите 10-15 години. Ще имате ли деца? Ще се местите ли постоянно? Или страдате от здравословни проблеми, които могат да се влошат с течение на времето?

Това са все съображения, които би трябвало да имате поради, когато избирате подобаващия тип домакински любим.

Местни закони/наредби за жилищното настаняване

 домакински любим Как да изберем подобаващия за нас домакински любим

Ограничава ли вашият град броя на домашните любимци, които можете да имате? А кои типове домашни любимци можете да имате? В един от градовете на Уисконсин притежателите на домашни любимци могат да имат единствено две кучета. И макар че се отнасяте към прасето си като към член на фамилията, някои ограничавания за зониране ги смятат за добитък и не ги позволяват като домашни любимци.

Разбира се, доста жилищни комплекси и сдружения на притежатели на жилища също лимитират домашните любимци въз основа на тежестта или породата. Преди да доведете вкъщи нов домакински любим, постоянно е добре да се уверите, че няма ограничавания.

Настоящата ви обстановка с домашните любимци

 домакински любим Как да изберем подобаващия за нас домакински любим

Понякога съществуването на повече от един домакински любим е отлично, защото може да даде на животното непрекъснат приятел. Това нормално работи добре, когато те се отглеждат дружно, само че въвеждането на нов домакински любим в дома има капацитет за проблеми. Някои домашни любимци не всеки път одобряват добре съществуването на конкуренция в дома, а други просто не се съчетават.

Например:

Котки и птици. нормално не вършат разлика сред домашна и дива птица и естественият им инстинкт е да ги ловят.

Големи птици и дребни птици. Малките са склонни да се стресират от огромните птици и могат да се бият с тях или да се самонаранят в символ на митинг, тъй че най-добре е да се опитате да се „ придържате към птици с еднообразно перо “.

Хамстери. Хамстерите са доста териториални и въвеждането на нов в клетката може да докара до пердах и съществени пострадвания.

Алергии и сензитивност:

 домакински любим Как да изберем подобаващия за нас домакински любим

Вземете поради всички алергии или сензитивност, които вие или членовете на вашето семейство може да имате. Някои хора са алергични към пърхот от домашни любимци или имат сензитивност към четина или пера.

Ако алергиите са проблем, помислете за хипоалергенни породи или други възможности като влечуги или риби. Така ще ви бъде по-лесно да определите кой е подобаващия за вас домакински любим.

Изследване на съответни породи или типове:

 домакински любим Как да изберем подобаващия за нас домакински любим

След като сте обмислили метода си на живот и желанията си, проучете разнообразни породи или типове, които дават отговор на вашите критерии.

Научете повече за техния характер, условия към физическата интензивност, потребности от грижа и възможни здравословни проблеми, присъщи за породата. Това изследване ще ви помогне да вземете осведомено решение и да намерите домакински любим, който дава отговор на метода ви на живот.

Нива на сила и интензивност:

 домакински любим Как да изберем подобаващия за нас домакински любим

Всеки домакински любим има разнообразни енергийни равнища и условия за придвижване. Активните хора могат да се радват на компанията на енергични кучета, до момента в който хората с лимитирана пъргавина могат да предпочетат домашни любимци с ниска поддръжка като котки или дребни гризачи.

Съобразяването на енергийните равнища на домашния любим с вашите лични подсигурява по-хармонична и приятна връзка.

Семейство и условия на живот:

 домакински любим Как да изберем подобаващия за нас домакински любим

Ако имате семейство или живеете със съквартиранти, включете всички в процеса на взимане на решения. Вземете поради възрастта и темперамента на децата или другите домашни любимци в семейството и изберете домакински любим, който ще бъде съчетаем с техните потребности и характери.

Освен това се уверете, че изискванията на живот и разпоредбите на наемодателя ви разрешават типа и размера на домашния любим, който желаете.

Посетете локалните приюти за животни или избавителни центрове:

 домакински любим Как да изберем подобаващия за нас домакински любим фотография: pinterest

Обмислете опцията да осиновите домакински любим от локален подслон за животни или избавителна организация. Те могат да ви дадат скъпи насоки и да ви подберат домакински любим, който да дава отговор на метода ви на живот.

Домашните любимци от приюти постоянно носят неизмерима наслада и признателност в новите си домове, а вие ще получите задоволство, че сте обезпечили любящ дом на заслужаващо го животно.

Възраст.

 домакински любим Как да изберем подобаващия за нас домакински любим

Отглеждането на домакински любим, като котка или куче от най-ранна възраст може да бъде удовлетворяващо, само че кученцата и котенцата са доста сложни!

Когато видите тези очарователни лица, които ви гледат, има няколко неща, за които би трябвало да помислите: образование на гърне или котешка тоалетна, социализация, кастрация и фактът, че от време на време те могат да унищожат неща, като мебели и обувки. Ако търсите мирен сателит, осиновяването на възрастно или старческо животно може да бъде превъзходен метод да добавите член на фамилията, който към този момент е минал през живота си.

Личност и характер.

 домакински любим Как да изберем подобаващия за нас домакински любим

Запознайте се, преди да се сдобиете с новия си домакински любим! Външният тип може да бъде излъган. Трудно е да разберете от фотография в интернет дали домашният любим ще има темперамент и енергийно равнище, които да са подобаващи за вас. Осиновяването от реномирана хуманна организация или избавителна организация, която има приемна система, може да е по-добър избор, в сравнение с потреблението на услугите на развъдчици. Много страни се пробват да контролират безскрупулните интервенции, известни като „ заводи за кученца “.

Необходимо е време, с цел да определите дали осиновяването е по-добър избор за вас, в сравнение с покупката от магазин или разплодник. Магазините, които работят със избавителни приюти, могат да бъдат добър вид. Както може би знаете, доста прелестни животни живеят в приюти и приемни фамилии.

Предимствата на приемния домакински любим са, че приемното семейство може да беседва с вас за потребностите и държанието на животното и да рапортува по какъв начин то се схваща с други животни и хора. Най-добрите групи за избавяне, осиновяване и приемни животни се твърдят, че преди да вземете някое от техните домашни животни, то е кастрирано, чипирано и има сложени ваксини. Повечето организации дават опция да се запознаете с домашния любим, преди да го осиновите, и даже да го вземете у дома за пробно посещаване, преди да се ангажирате.

Изборът на подобаващ домакински любим е значимо решение, което изисква деликатно обсъждане. Като прецените метода си на живот, времето, което отделяте, изискванията на живот и проучите разнообразни породи или типове, можете да намерите домакински любим, който ще ви донесе другарство, наслада и задоволство. Не забравяйте, че добре подбраният домакински любим ще се развива добре под вашите грижи и ще стане неразделна част от вашето семейство.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР