Младите хора напускат дома си средно на възраст 26,5 години

...
Младите хора напускат дома си средно на възраст 26,5 години
Коментари Харесай

Младите европейци напуска дома средно на 26,5 години

Младите хора напущат дома си приблизително на възраст 26,5 години в страните от Европейски Съюз. Тази междинна стойност обаче, е друга за държавите-членки на Европейски Съюз, сочи проучване на Евростат, основано на данни от 2021 година

Най-трудно се разделят със фамилията португалците (на 33,6 години), следвани от хърватите (на 33,3 години), след тях са младежите от Словакия (на 30,9 години) и Гърция (на 30,7 години). На пето място са българите, които се отделят от родителите на 30,3 години междинна възраст.

На другия полюс са Швеция (19,0 години), Финландия (21,2 години), Дания (21,3 години) и Естония (22,7 години). Младите хора от страните на север напущат дома си на възраст под 23 години.

Изследването на Статистическата работа на Европейска комисия сочи, че в множеството северни и западни страни младежите напущат родителския дом приблизително в ранните доникъде на двадесетте години, до момента в който в южните и източните страни междинната възраст е в края на двадесетте или началото на тридесетте години.

Мъжете по-трудно се разделят с родния дом, сочи статистиката. Те напущат семейството на междинна възраст от 27,4 години, до момента в който дамите – на 25,5 години. Тенденцията дами да напущат родителското домакинство приблизително по-рано от младите мъже се следи във всички страни от Европейски Съюз. В 11 страни от Европейски Съюз те го вършат приблизително след 30-годишна възраст – това са Хърватия, Португалия, Словакия, България, Гърция, Словения, Италия, Малта, Испания, Румъния и Полша, до момента в който за дамите това важи единствено за Португалия и Хърватия.



Най-голямата разлика сред половете е открита в Румъния, където младите мъже са напуснали на 30,3 години, а дамите са на 25,6 години (4,7 години разлика сред половете), следвана от България (3,5 години разлика), като мъжете са напуснали на 32,0 години, а дамите на 28,5 години.

Швеция, Дания и Ирландия записват най-малката разлика сред младите мъже и дами, напускащи родителския дом: надлежно 0,4 година, 0,5 г.и 0,9 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР