Министерството на отбраната е прекратило процедурата за обществена поръчка за

...
Министерството на отбраната е прекратило процедурата за обществена поръчка за
Коментари Харесай

Прекратиха поръчката за двигатели за МиГ-29

Министерството на защитата е прекратило процедурата за социална поръчка за доставка на шест ремонтирани мотора за МиГ-29.

В средата на март МО разгласи поръчката за закупуването на шест ремонтирани мотора. Стойността ѝ бе 26,4 млн. лв. с Данък добавена стойност. Предвижда се 30% от цената да бъде платена предплатено.

Двигателите можеха да бъдат употребени от три самолета. Максималният период на доставка на всички мотори не трябваше да бъде по-голям от 9 месеца, считано от датата на издаването на съответните позволения за импорт, само че не по-късно от 12 месеца от датата на сключване на контракта.

Ремонт на мотори

През октомври 2022 година стана ясно, че България купува от Полша два мотора, като през май 2023 година МО разгласи, че те са доставени, като разрешават летателната употреба на един изтребител, осведоми bTV.

Шест мотора би трябвало да бъдат ремонтирани, като поръчката бе извоювана от " ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ ". Участникът е заявил, че ще употребява подизпълнител за осъществяване на поръчката – „ Луцки ремонтен цех „ Мотор “ - Република Украйна, чийто дял за осъществяване е 90 % от общия размер на поръчката.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР